Fiind o fire creativă, Svetlana Moiseeva mereu și-a dorit să-și transforme pasiunea într-o mică afacere. Aceasta nu a stat mult pe gânduri și iată că deja de un an meșterește cele mai deosebite pernuțe decorative, pe care, cu siguranță, și tu ți le-ai dori în locuință.  

mamaplus

Când s-a născut ideea să creezi aceste pernuțe decorative?

Dintotdeauna am fost pasionată de artă. Astfel, des meditam asupra unei idei pe care aș putea-o implimenta în realitate. Dar o idee care să trezească interes și utilitate lumii. Și iat-o! Am realizat că doresc să confecționez pernuțe de acest gen.

Această idee s-a născut cu un an în urmă… și anume în vara anului 2018. O afirm cu siguranță, pentru că toate materialele necesare le-am procurat în luna iunie a anului trecut.

Ce materie primă folosești la crearea lor? De unde o procuri?

Când a venit acest misterios moment de transformare a visului în realitate, am fost cuprinsă de emoții. Am plecat în Ucraina, deoarece am considerat că e punctul cel mai apropiat pentru intențiile mele. Am procurat o varietate mare de stofe în cele mai aprinse și captivante culori și diferite ustensile pentru procesul de creare a pernuței. Stofa de bază este tricotajul natural și partea interioară – hollowfiber.

Am decis să lucrez cu acest material, deoarece are o mulțime de beneficii:

  • este 100% polyester impregnat cu silicon;
  • îmbunătățește proprietățile termoizolante și igienice;
  • crește rezistența la spălare și curățare uscată;
  • nu absoarbe mirosurile străine;
  • nu provoacă alergii;
  • umplutura este rezistentă la umezeală.
mamaplus

Cât durează procesul de lucru asupra unei perne?

În medie, timpul de creare a unei pernuțe durează o zi, acesta implică de la procesul de decupare al pânzei până la produsul finit. Procesul este îndelungat și complicat, dar îmi aduce atâta satisfacție când văd pernuțele în forma finală.

Care a fost cea mai complicată comandă, care ți-a luat cel mai mult timp?

Nu pot să spun că am avut măcar o comandă complicată, poate, mai degrabă, URGENTĂ. Am stat o zi și o noapte pentru a realiza o dorință personalizată și mi-a reușit să impresionez clienta și copilașii săi drăgălași!

Cât costă, în medie, o pernuță decorativă?

Prețul variază în funcție de mărime și dorința fiecărui client în parte. Deci, în medie o pernuță decorativă costă 300 de lei, un cost destul de accesibil pentru fiecare.

mamaplus

Sunt doar pentru decorul locuinței sau pot fi folosite și pe post de perne obișnuite?

Scopul principal al pernuțelor este decorul – împrospătarea locuinței cu nuanțe radiante și magice. Dar nu excludem faptul că ele pot fi folosite indubitabil și pe post de perne obișnuite, pe care poți să te alinți în timpul zilei sau chiar să te relaxezi având un somn nocturn reconfortant. Am şi o postare dedicată exclusiv diverselor utilizări ale pernuțelor, aici le voi enumera pe scurt:

  • Pernuță de zi
  • Scăunel de pardoseală
  • Minge de odaie
  • Element de decor
  • Eco jucărie pentru copii
  • Antistress la birou

Cine sunt clienții tăi și cum pot face o comandă?

Clienții, în mare parte, sunt mămicile cu pici, femeile care adoră încăperile luxoase, decorate într-un mod original, persoanele care sunt în căutarea unui cadou deosebit. Comanda se face într-un mod simplu și transparent: fie accesezi pagina LanaMo handmade pe Instragram sau LanaMo Production pe Facebook, alegi perna dorită și îmi scrii în privat. Dacă clientul are o dorință mai sofisticată – cu drag îndeplinesc comanda personalizată.

Care sunt planurile tale de viitor? Vrei să creezi și alte obiecte de decor sau te rezumi la perne?

În viitorul apropiat aș dori să creez plapume decorative, scăunele cu șezutul împletit și saltele pentru copii în stilul pernuțelor. Dar această idee va fi implementată, zic eu, peste ceva timp, deoarece la moment sunt strict focusată pe procesul de promovare al pernuțelor.

Sunt convinsă că ele merită să fie recunoscute și îndrăgite de toată Moldova!

mamaplus