mamaplus

Dr. Veronica Munteanu despre ozonoterapie: "Este butonul “reset” pentru restabilirea metabolismului și imunității compromise"

-
//
11.01.2023

Medicina modernă și studiile recente au ajuns la concluzia că orice țesut afectat de un accident sau o boală prezintă o “slabă oxigenare” și această concluzie este ca fundament de bază al tratamentului cu Ozon. Medicul Veronica Munteanu al clinicii Estetic-Sana ne oferă în continuare mai multe detalii despre această terapie care alină multe dureri.

Ozonoterapia — ce presupune și ce beneficii ne aduce?

Beneficiile sunt multiple, vom prezentăm câteva dintre ele. Terapia presupune administrarea anumitei cantități de ozon pentru a trata diverse afecțiuni, dar și pentru a stimula sistemul imunitar.

Terapia cu ozon are o gamă extrem de largă de acțiune:  bactericidă, virucidă, fungicidă, imunomodulatoare, antihipoxică, revitalizantă și trofică, de detoxifiere, de reglare sistemică a homeostazei în organism, de optimizare a funcţiei organelor şi sistemelor de organe. 

mamaplus

Ozonul normalizează pH sângelui, îmbunătățește oxigenarea celulară. Reface funcția de transport a oxigenului în sânge și țesuturi. Duce la creșterea cantității de oxigen, activează procesele metabolice în eritrocite prin creșterea difosfogliceratului responsabil de eliberarea oxigenului în sânge. Activează și întărește sistemul imunitar, îmbunătățește microcirculația periferică.

Ozonul începe să oxideze membranele diferitelor microorganisme dăunătoare. Astfel microorganismul își pierde protecția și moare ulterior. Celulele organismului interacționează foarte bine cu ozonul, sunt întărite și energizate. Oxigenează sistemul sangvin, astfel că oferă o calitate mai bună a somnului. Ozonul sporește vitalitatea tisulară și celulară.

Cum se administrează ozonul?

mamaplus

Terapia constă în utilizarea diferitor tehnici: de injectare subcutană, intravenoasă, intracapilară, intraarticulară sau insuflarea intrarectală a unei cantități de amestec Oxigen-Ozon, care în diferite patologii a permis obținerea unor rezultate terapeutice de neașteptat.

Ozonul este și un agent cosmetic excelent, care acţionează atât din exterior cât şi din interior, previne îmbătrânirea precoce. Datorită proprietăților ozonului pielea devine proaspătă și catifelată. Iar tratamentele în boala acneică, hiperpigmentații, alopecie sunt de neconceput fără administrarea ozonului.

În prezent, pe bună dreptate merită să fie numită terapia secolului XXI. Este bine tolerată de pacienți și nu cauzează nici un efect secundar.

Dacă îți dorești și tu un restart al organismului te așteptăm cu drag la Clinica Estetic-Sana.
 

Clinica Estetic-Sana este un complex modern care combină un număr imens de proceduri de întinerire, cele mai eficiente și progresive în medicina estetică, tratamente complexe în acnee, cicatrici, cuperoză, toate tipurile de epilare definitivă, ozonoterapie, hidrocolonoterapie, remodelare corporală. Clinica dispune de aparataj modern, inclusiv 7 aparate de laser performante pentru toate inestetismele. 

Adresa: Chișinau, str. Alexandru Cel Bun 108/1
Telefon: (+373 22) 23 29 62, 0692 63 873
E-mail: estetic-sana@mail.ru
Facebook
Instagram

Site