Ursuleții de pluș au fost dintotdeauna jucăriile preferate ale copiilor. Însă, de cei ai Stelei Vițu nu ai cum să nu te îndrăgostești instant. Sunt atât de simpatici, plăcuți la atingere, cu blănița buclată, unde mai pui că au și niște hăinuțe tare delicate. 

mamaplus

Cum a început povestea ursuleților de pluș?

Povestea ursuleților a început o dată cu o perioadă nouă pentru mine - sarcina mea, astfel primul Teddy s-a născut din dorința de a-i da viitorului meu bebe un prieten care să-i fie alături încă din primele zile de viață.

Îmi doream așa o jucărie, alături de care el va crește și va descoperi lumea. Iar noi ca părinți, peste ani, să privim poze cum copilul a crescut în comparație cu jucăria, care a rămas la fel.

Aveam în cap o imagine despre cum vreau să arate această jucărie - anume un ursuleț, și nu am găsit soluție mai ușoară decât să îl creez eu. 

Exact așa mi l-am imaginat: din blăniță buclată, cu mânuțe și picioruțe mobile, cu guleraș și hăinuțe care să îi ofere un vibe vintage. Îmi amintește de ursul meu din copilărie, la fel unul buclat, și astfel mi-e și mai drag. 

Teddy - un prieten pentru momente magice împreună.

Cine sau ce te-a inspirat să creezi jucării eco friendly?

Nu am gândit neapărat că vreau să creez jucării, ca o idee de afacere, inspirația a venit natural împreună cu etapa aceasta de creștere a unui om nou în burtică. Energia feminină, fiind o energie de creație, cu atât mai mult accentuată în această perioadă, a dus la apariția acestei jucării, eu fiind împlinită doar când creez ceva fizic cu mâinele mele. Și un lucru creat din dragoste și cu dragoste mereu se va regăsi în alte persoane - de aici și Teddy, ca un produs dorit de clienți.

Din ce materiale e creat un ursuleț?

Teddy este confecționat din blăniță certificată eco, are ochii și năsucul brodați, nu conține elemente din plastic. Teddy are înălțimea de 26 cm, cu toate extremitățile mobile - poate ușor fi poziționat în mai multe feluri. Hăinuțele lui le cos din bumbac, totul natural și tactil plăcut.

mamaplus

Care e prețul unei jucării?

Prețul începe de la 800 de lei pentru un Teddy în set cu guleraș și depinde de cantitatea de hăinuțe dorită, mulți preferând din start mai multe seturi de haine de schimb, fie în mai multe nuanțe, fie totodată haine și pentru băiețel (pantalonași) și pentru fetiță (rochițe), pentru a-l putea îmbrăca pe Teddy în fiecare zi diferit.

De ce părinții ar trebui să aleagă urșii handmade creați de tine?

Teddy este o jucărie fără vârstă, clienții mei glumind des că nu sunt siguri pentru cine au cumpărat jucăria - pentru copiii lor sau chiar pentru sine. 

Teddy este o jucărie atât de populară, deoarece este mai mult decât o jucărie - copilul se atașează de ea și creează  o conexiune care poate dura o viață. Alături de Teddy, copilul învață continuu cum să se joace, are un însoțitor în explorarea lumii din jur, dezvoltă o mare varietate de abilități, spre exemplu cum să poarte de grijă cuiva, cum să interacționeze cu alții și să exprime emoții. Datorită acestei legături, Teddy cu ușurință poate calma copilul, atingerea blăniței oferind senzația de confort și relaxare. Aceasta lucrează inclusiv și pentru adulți, ajutând celor ce suferă de anxietate.

Cine sunt clienții tăi și cum pot face o comandă?

Clienții mei sunt cei care apreciază munca handmade, cei care înțeleg cât efort, dar și câtă dragoste depun în lucrul asupra fiecărui teddy și a hăinuțelor cu care vine în set. Comanda sau adopția unui Teddy - cum a numit-o frumos o clientă, se face direct prin pagina de Instagram, unde discutăm toate detaliile, inclusiv de nuanțe a hainelor și alte preferințe. Clienții mei chiar adoptă un nou membru în familie, care devine important pentru copil și acest lucru mă bucură imens!

Planifici să creezi și alte animăluțe sau vei rămâne fidelă ursuleților?

Pentru ursuleți am în general o dragoste aparte, plănuiesc în viitorul apropiat să experimentez cu dimensiunea lor, dar nu exclud și că în curând Teddy se va bucura de prieteni noi.