O mamă a fost filmată în timp ce își lovește violent fetița de doar un anișor. Poliția a fost sesizată chiar de tatăl copilului, care a observat vânătăi pe corpul acestuia, fapt ce l-a determinat să instaleze camere de supraveghere în locuință. Imaginile au fost publicate pe rețelele sociale și demonstrează acțiunile violente ale mamei.
Contactat de Moldova 1, tatăl micuței a spus că el pleca peste hotare periodic și ținea legătura cu soția și copilul prin apeluri video. Deși au fost unele certuri în familie, bărbatul spune că nu a observat comportament violent în raport cu copilul. Acesta este însă contrazis de primarul localității unde locuiește femeia. Funcționarul spune că, anterior, pe numele ei a fost emis un ordin de restricție din cauza comportamentului agresiv.
„Greșeala tăticului a fost că dumnealui avea deja ordonanță pe 10 zile ca mămica să nu se apropie de copil și copilul a fost pe mâinile tăticului și tăticul nu știu din ce considerente l-a adus acasă la mămica, unde peste câteva ore copilul a fost agresat. Așa am înțeles că s-a speriat că nu o să poată să îl întrețină, nu o să îl poată hrăni și l-a adus mămicii și ea, după ce s-a dus tata duminică, după trei ore după ce a plecat tata de la ea, a agresat copilul”, a relatat Sergiu Cebotaru, primar.
După discuțiile care au avut loc astăzi în cadrul unei ședințe comune a Direcției Asistență Socială și a Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului, autoritățile au decis ca fetița să fie crescută de tată.
„Comisia a hotărât să predea copilul tatălui biologic și, împreună cu bunica, să-l crească, cu stabilirea la evidență la medicul de familie, cu urmarea cursului de tratament și îngrijire prescris de medicii de familie și înregistrarea la asistentul social”, a precizat primarul.
Analizând imaginile, specialiștii spun că femeia manifestă semne specifice depresiei postnatale, care poate dura mult timp dacă mama nu este susținută de cei dragi. Totodată, aceștia susțin că doar o investigație mai amplă poate constata dacă ea are o boală psihică sau o deviere comportamentală.
„Acolo este o depresie postnatală, este un comportament antisocial, am analizat și acțiunea mamei, și reacția mamei la situația care este și după reacțiile ei. Ea într-adevăr necesită ajutor sau are o epuizare emoțională. Psihoza mai mult se manifestă comportamental mai activ, dar ce a declanșat psihoza, poate să fie starea aceasta depresivă sau depresia postnatală, sau o stare emoțională dezechilibrată”, a spus Svetlana Gorea, psiholog.