Mai multe studii au arătat că bebelușii născuți în lunile de vară, în special în luna august, au un risc mai mic de a dezvolta probleme spirituale și emoționale, cum ar fi depresia. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru nu este înțeles pe deplin, dar unii specialiști sunt de părere că atunci când sunt în burtica mamei, bebelușii primesc suficienta vitamina D pe parcursul primelor luni. Vitamina D  (soarele) la care se expune mama în ultimul trimestru de sarcină influențează pozitiv dezvoltarea creierului bebelușului. Să vedem în continuare și alte lucruri curioase și interesante despre copilașii născuți în ultima lună de vară.

Posibil să fie mari la naștere

Din punct de vedere statistic, bebelușii născuți vara au greutăți mai mari la naștere decât copiii care vin pe lume în celelalte trei sezoane. Greutățile mai mari la naștere sunt legate de rezultate pozitive atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, deci ăsta este într-adevăr un lucru bun.

Vor fi înalți la vârsta adultă

Același studiu care a descoperit că bebelușii de vară s-au născut mari, de asemenea, sugerează că vor mai înalți decât colegii lor, ca adulți. Cercetările sugerează că există o legătură durabilă între expunerea la vitamina D a femeilor gravide și înălțimea copiilor.

Au puține șanse de a dezvolta tulburare bipolară

Copiii de august (și verișorii lor din septembrie) au rate mai scăzute de tulburare bipolară, potrivit unui studiu publicat în revista PLOS One din 2012. Din nou, vitamina D prenatală este considerată a fi un factor, dar cercetătorii încă nu știu exact de ce copiii născuți în august și septembrie au rate mai scăzute ale acestei boli.

Se simt norocoși

Un studiu din 2005 a constatat că persoanele născute între martie și august sunt mult mai probabil să se considere “norocoase” în comparație cu cei născuți între septembrie și februarie. 44,9% dintre persoanele născute toamna au raportat că au noroc, în timp ce 47,9% din bebelușii de primăvară-vară au simțit norocul de partea lor.

Sunt persoane pozitive

Aceasta poate fi pentru că temperamentul hipertimic (tendința de a avea o atitudine pozitivă, optimistă) este legat de datele de naștere de primăvară și de vară. Persoanele pozitive au mai multe șanse să se considere norocoase.

Vor fi cei mai tineri (sau cei mai mari) din clasă

Pentru unii copii, aceasta ar putea însemna că ei sunt cei mai mici și mai puțin calificați elevi din clasă, iar datele sugerează că acest lucru le poate urmări carierele lor academice. Pentru alți copii care nu sunt gata, răspunsul este întârzierea grădiniței/școlii timp de un an. Pentru alți copii, cei care sunt gata să meargă la grădiniță, lăsându-i să fie cei mai tineri, este bine. Oricare parte are avantaje…

Sunt foarte buni lideri

Vor fi adulți încrezători, organizați și practici, calități ce definesc un lider. Nu ar trebui să fii surprinsă dacă va ajunge să fie un manager într-o organizație mare sau un lider pentru o cauză. Are toate calitățile necesare pentru acest lucru, în special grație carismei și încrederii sale.

Nu sunt ușor de impresionat

Copiii născuți în luna august sunt selectivi și au standarde ridicate. Sunt oarecum conservatori cu afecțiunea oferită și trebuie să-i faci să se simtă speciali înainte de a începe să răspundă emotiv. Pentru că au standarde înalte, puțini sunt cei care le pot deveni prieteni apropiați.