mamaplus

Marina Ignat a povestit cum și-a înțărcat fiica fără plânsete și nopți nedormite

-
//
16.08.2022

Acum câteva zile, bloggerița Marina Ignat anunța că și-a înțărcat fiica, care va împlini un anișor în data de 18 august. Deși a ajuns treptat până la această etapă, timp de câteva luni, tânăra mămică recunoaște că i-a fost foarte greu din punct de vedere moral. Până la urmă, mămicile o vor înțelege, pentru că această perioadă este una delicată și cere multă răbdare. Înțărcarea blândă este recomandată de majoritatea consultanților în alăptare, iar Marina Ignat și-a dezvăluit experiența personală. Este important să menționăm că fiecare copil este diferit și se va acționa în funcție de cerințele și necesitățile personale.

”De la 7 lunițe Emma mânca în jur de 200 grame de legume. Respectiv, i-am scos o masă de lăptic și am înlocuit-o cu o masă de legume. La 8 lunițe, i-am scos încă o masă de lăptic, înlocuind cu o masă de fructe, mânca aproximativ 100-150 grame de fructi. La 9 lunite am introdus terciul dimineața și o gustare, respectiv am mai scos o masă de lăptic. Emma avea 3 mese solide și o alăptam între mese și noaptea. La 10 lunițe i-am introdus lactatele și i-am introdus încă o gustare - brânzica. Și deja o alăptam dimineața înainte de mic dejun, seara înainte de somn și noaptea.

La 11 lunițe eu i-am scos mesele de noapte, la 11 și 2 săptămâni i-am scos și lăpticul de seară, înlocuindu-l cu mâncare solidă (îi dau terci “Noapte bună”) și rămăsese doar alăptarea de dimineață înainte de mic dejun. Peste 2 săptămâni i-am scos și ultima alăptare, cea de dimineață și deodată după trezire mă duc și îi fac mic dejun, nici nu a observat cum am încetat să-i dau sân. Astfel am înțărcat-o pe Emma blând, fără traume, isterici și scandal. Ceea ce mă bucură foarte mult, acum ea are 3 mese solide și 2 gustări și nu, nu caută sânul.”, a povestit Marina Ignat pe contul său de Instagram.

Tot mai multe mămici apelează la înțărcarea blândă, întrucât cea bruscă poate avea efecte nefaste pe termen lung asupra copilului. Acest proces va fi tratat de cel mic ca un abandon fără explicații. Prin urmare, separarea mamei de copil pentru câteva zile nu este cea mai bună soluție. Încercați să apelați la un consultant în alăptare în cazul în care copilul nu răspunde la intențiile Dvs. de a iniția procesul de înțărcare.