Oamenii talentați sunt talentați în toate, iar Diana este un exemplu în acest sens. Meșterița creează albume foto, rame, cutiuțe decorative, jucării și toate îi ies de minune. Inspirația nu o părăsește nici pentru o clipă, așa că în curând Diana ne va surprinde cu o colecție nouă de animăluțe croșetate!

mamaplus

Ce ai făcut până la descoperirea acestei pasiuni?

De meserie sunt sculptor, dar deja de 6 ani sunt îndrăgostită de confecţionarea albumelor foto, diferitor felicitări, invitaţii, cutiuţe şi cărţulii pentru urări, toate manual, cu atât drag şi suflet. De aproximativ 2 ani am descoperit şi fetrul, creând mărţişoare, jucării pentru bradul de Crăciun, accesorii pentru fetiţe etc. Nu ştiu cum alţii, dar handmade-ul pentru mine e şi el ca un copilaş, crescut cu dragoste, sudoare şi atâta muncă. E parte din mine şi ar fi imposibil să renunţ la el!

De cât timp jucăriile croșetate fac parte din viața ta?

Croşetarea jucăriilor este o activitate recentă ( 3-4 luni), dar lucrul manual este ceva absolut indispensabil şi-l practic de ani buni.

De unde te inspiri?

La moment mi-am procurat foarte multe master class-uri cu diferite jucării, întrucât sunt şi eu un "bobocel" în crearea lor. De fapt, arta croşetatului am deprins-o încă de mică, dar să dai viaţă unei jucării sau a altui obiect după o schemă proprie este, totuşi, o muncă colosală, şi eu, fiind o perfecţionistă în toate, îmi place să deprind mai întâi multă informaţie, care ulterior m-ar ajuta să-mi creez şi propriile modele.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Ador să creez accesorii pentru jucăriile mele: hăinuţe, gentuţe, legume, etc. Ce ţine de croşetat, încă mai devreme am croşetat multe mileuri, floricele, care au fost utilizate pentru a decora albumele foto pe care le confecţionez.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

De fapt, eu acord multă atenţie creării unei jucării, ca să fie toate ochiurile la fel, şi-mi place să croşetez cu fir mai subţire, astfel jucăriile fiind tare finuţe, iar dimensiunea acestora este de până la 25-30 cm. Una dintre jucăriile la care am lucrat cel mai mult este un iepuraş, căci i-am realizat şi o serie de accesorii, e vorba de aproximativ 30 de ore de muncă!

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Orice lucru handmade poartă cu el o părticică din sufletul meşterului său, iar acest fapt îl face şi mai valoros. Aşadar, pe lângă forma şi nuanţele deosebite ce le poate avea, o jucărie creată manual poartă cu ea atâta gingăşie şi vitalitate.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Astfel de jucării prefer să le confecţionez doar după bunul plac şi nu pe comandă, căci cum am mai zis: necesită mult timp pentru a fi materializate.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Preţul, în final, nu reflectă întreg sacrificiul meşterului, şi totuşi, este unul ce aminteşte de faptul că este un obiect handmade. Nu este fix, căci totul depinde de complexitatea jucăriei, formă, dimensiune, accesorii, ş.a.

Cine sunt clienții tăi?

Multe dintre jucării au fost create pentru copiii mei, dar câteva au mers la clienţi fideli, ce au achiziţionate o serie de lucrări handmade efectuate de mine: albume foto, cutiuţe, felicitări personalizate, etc.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Activitatea mea poate fi urmărită pe Facebook, conţinând multe imagini din proces şi o serie de poze şi video-uri cu rezultatul final.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Ehehe… stau în aşteptare peste 30 de master class-uri cu diverse jucării, cum ar fi: girafă, dinozaur, elefant, ursuleţ şi nu numai. Însă, toate vor fi realizate cu paşi mărunţi, căci urmează să devin mamă pentru a 3-a oară, iar timpul pentru pasiunile îndrăgite va fi limitat pentru o perioadă.

mamaplus