mamaplus

Totul despre hidrocolonoterapia. Interviu cu specialistul Alexandru Zotea

-
//
09.12.2015

Hidrocolonoterapia – o procedură care dăruieşte organismului armonie

Fiecare dintre noi face obligatoriu un duş zilnic, însă doar pe exterior, fără a fi preocupat de ceea ce se întâmplă în interiorul organismului. Gândiţi-vă singuri: în cazul unei alimentaţii incorecte, pe pereţii intestinului gros încep să se depoziteze reziduuri. Acestea elimină substanţe nocive – toxine, care influenţează negativ asupra stării de sănătate, fiind una dintre cauzele slăbirii imunităţii. Din aceste considerente, putem afirma că una dintre cauzele indirecte ale majorităţii bolilor sunt tocmai problemele colonului. După cum arată experienţa, sănătatea poate fi fortificată prin spălări periodice ale intestinului gros. Rezultate benefice pot fi obţinute dacă această procedură este efectuată de două ori pe ani. Cel mai bine este ca procedura de curăţare să fie efectuată sub supravegherea unui specialist, într-o instituţie de profil. Ce este hidrocolonoterapia şi care sunt beneficiile acesteia ne-a povestit medicul Alexandru Zotea, ozonoterapeut, anesteziolog-reanimatolog.  

Totul despre hidrocolonoterapia. Interviu cu specialistul  Alexandru Zotea

Hidrocolonoterapia înseamnă spălarea pe interior a colonului în condiţii medicale. La auzul cuvântului hidrocolonoterapie mulţi oameni deschid larg ochii şi rămân un pic nedumeriţi. De fapt, această procedură este una foarte necesară, pe care trebuie să o facă cel puţin o dată în viaţă fiecare persoană care se îngrijeşte de sănătatea sa.   

 Care sunt acţiunile premergătoare hidrocolonoterapiei?

Pentru o curăţare eficientă, dar totodată delicată a intestinului gros se utilizează în prezent echipamente medicale moderne, iar procedura în sine se numeşte „hidrocolonoterapie”. Înainte de desfăşurarea curei de tratament este necesar un examen prealabil: ultrasonografia abdominală, pentru a evidenţia particularităţile constructive ale colonului, consultaţia terapeutului, precum şi colectarea anamnezei pacientului.

Ne puteţi spune cum se desfăşoară această procedură?

Hidrocolonoterapia este o procedură practic nedureroasă. Pacientul este poziţionat pe masa terapeutică, iar procedura durează aproximativ o oră. După ce pacientul a luat o poziţie confortabilă, în rect este introdusă o canulă, prin intermediul căreia se efectuează irigarea intestinului gros cu o soluţie specială (sare + lămâie + plante medicinale). Trebuie menţionat că temperatura lichidului introdus este egală cu temperatura corpului pacientului, iar presiunea debitului de apă este nesemnificativă. În timpul unei proceduri în organismul pacientului ajung până la 20-25 de litri de apă. Eliminarea maselor fecale se realizează prin intermediul unor tuburi speciale. După procedură se interzice consumul de alimente timp de două ore.

Care persoane au nevoie de astfel de proceduri?

Există indicaţii mediale pentru efectuarea hidrocolonoterapiei: bolile metabolice, maladiile căilor biliare şi ale ficatului, constipaţiile cronice, colitele cronice de diversă etiologie, obezitatea exogenă de gradul I-III. După părerea unor specialişti, o procedură de hidrocolonoterapie poate înlocui 30 de clisme.

Totul despre hidrocolonoterapia. Interviu cu specialistul  Alexandru Zotea

Dar contraindicaţii sunt multe?

Există şi contraindicaţii: apendicita, hernia inghinală, intervenţiile chirurgicale abdominale, hemoroizii în stadiu de acutizare, prolapsul rectal, proctita cronică, enterocolita cronică, obstrucţia intestinală, polipoza, colita ulceroasă de etiologie parazitară, colita cronică în stadiu de acutizare. 

Din câte cunosc, această procedură are un efect benefic extraordinar asupra întregului organism. Este adevărat?

Da, această procedură este benefică nu doar pentru organele interne; ca urmare a acesteia se îmbunătăţeşte culoarea părului, unghiilor, tenului. Hidrocolonoterapia permite însănătoşirea eficientă a colonului, dar îmbunătăţirile se reflectă şi asupra celorlalte organe şi sisteme ale organismului uman.

Informaţii utile: Pe baza rezultatelor examenului medical al organismului Dumneavoastră, medicul decide dacă această procedură vă este indicată sau contraindicată. Schema de tratament se stabileşte în mod individual. Dacă sunt depistate anumite contraindicaţii, hidrocolonoterapia nu se efectuează.

Preţuri: Hidrocolonoterapia: 1 procedură – 290 lei. Se recomandă minimum 3 şi maximul 5 proceduri.

www.ozonis.md

Republica Moldova, Chișinău, str. Alba Iulia 97

Tel: (+373 22) 92-18-18

GSM: (+373) 600-5555-8