mamaplus

Ananas în timpul sarcinii? Cât de sigur este acest fruct pentru femeile gravide

0
//
18.10.2021

Consumul de ananas, ca parte a celor trei până la patru porții zilnice de fructe, este sănătos și recomandat în perioada sarcinii.  În general, fructele precum portocalele, mango, căpșunele, bananele sau ananasul compensează dorința de a mânca dulciuri. În exces sau dacă sunteți sensibile, ananasul poate provoca iritații pe limbă și buze. Bromelaina și acidul oxalic se află în spatele acestei mâncărimi, ceea ce este normal.

Bromelaina, care se află la baza miturilor din jurul consumului de ananas, este concentrată în coajă. Este adevărat că enzima se găsește și în interiorul fructului, dar se află în principal în cilindrul central, care este aruncat. Această enzimă, care se găsește exclusiv în ananas, descompune proteinele de pe limbă, transformându-le în aminoacizi și provocând mâncărime. Pe măsură ce mâncați, mucoasa care acoperă limba dispare. Din acest motiv, nu ar trebui să exagerați.

Bromelaina este distrusă prin procesare. Deci, dacă doriți, puteți mânca ananas în cantități mai mari dacă acesta este gătit. Dar nimic nu este mai bun decât fructele proaspete în proporțiile potrivite.

Ce oferă bromelaina din ananas?

Bromelaina este utilizată în tratamentele pentru arsurile la stomac. De asemenea, combate sinuzita, problemele de absorbție intestinală și leziunile țesutului conjunctiv. Este o componentă care se folosește pentru a fragezi carnea și ca antiinflamator atunci când este consumată pe stomacul gol.

Ajută la generarea unui flux sanguin sănătos prin reducerea acumulării de trombocite, scăzând posibilitatea formării cheagurilor. Dar aceste rezultate se obțin consumând-o izolat în suplimente alimentare.

Este bine să mănânci ananas în timpul sarcinii?

Consumul de ananas în timpul sarcinii vă oferă beneficii, mai ales că acesta este un diuretic. Va preveni retenția de lichide, iar fibrele și apa ajută la prevenirea constipației enervante. În plus, ananasul proaspăt oferă vitamina B și C. Vitaminele din grupul B furnizează în mod natural acid folic pentru dezvoltarea neurologică a fătului.

Ananasul este bogat în macro și micronutrienți. Este mai mult de 80% apă și conține 13% carbohidrați. Are o concentrație foarte scăzută de sodiu și grăsimi. În ceea ce privește zaharurile, conține fructoză și glucoză.

Vitamina C întărește sistemul imunitar. În 100 grame de pulpă există aproximativ 300 de miligrame de vitamina C, mai mult decât este necesar pentru un adult. Gravidele au nevoie de 80 până la 85 de miligrame de vitamina C. O cană de ananas vă oferă deja 79 de miligrame .

Trebuie să consumați ananas în timpul sarcinii pentru formarea colagenului, esențial pentru dezvoltarea și creșterea fătului. În primul trimestru, vitamina B6 prezentă în ananas ajută la combaterea grețurilor.

Iodul din ananas acționează favorabil asupra funcționării tiroidei. Prin urmare, contribuie și la dezvoltarea glandei la făt.

Deși bromelaina se găsește numai în ananas, acțiunea sa asupra colului uterin apare atunci când este furnizată în cantități mari. Ananasul este un aliat pentru a satisface poftele și a calma anxietatea. Atenuează senzația de foame și accelerează procesele metabolice.

Ca fapt curios, un studiu afirmă că ananasul nu funcționează ca spermicid, ci mai degrabă ca activator al spermei. Deci, dacă sunteți la stadiul de planificare, consumul de ananas cu partenerul poate fi de ajutor.