Somnul este o garanţie a sănătăţii, care generează la rândul său succesul în viaţa profesională cât şi personală. Dar principalul obiect care garantează calitatea somnului, îl constituie salteaua pe care dormiţi. Este foarte important să cunoaşteţi preferinţele dvs, atunci când mergeţi să alegeţi o saltea. Deoarece de confortul pe care aceasta o să îl ofere , depinde dispoziţia şi starea corpului  pe toată durata zilei. Din acest articol veţi afla câte tipuri de saltele sunt, care este umplutură lor, în funcţie de care factori trebuie să alegi duritatea acesteia.
 
Astăzi industria de producere vă pune la dispoziţie o gamă largă de saltele ortopedice, cu diverse grosimi şi compoziţii interioare. De aceea noi avem dorinţa de a lumina calea dumneavoastră când merge vorba de o saltea nouă. Din start vrem să menţionăm că scopul nostru principal este de a vă facilita procesul de alegere a unei noi saltele.

Cu toţii ne întrebăm câte categorii de saltele există, de aceea o să specificăm categoriile şi importanta acestora.

Categorii de saltele

 1. Toppere – saltele subţiri;
 2. Cu arcuri;
 3. Fără arcuri;
 4. Arcuri împachetate individual (pocket) ;
 5. Saltele pentru copii.

Toate aceste categorii sunt specifice prin construcţia pe care o au, duritatea, grosimea, şi sarcina maxim de kg pentru un loc de dormit. În majoritatea cazurilor clienţi aleag în funcţie de construcţia acesteia, dintre care 70% optează pentru cele cu arcuri unite între ele sau independente. Cele cu arcuri independente oferă un surplus de confort pe toată durata somnului, deoarece datorită împachetării lor separate nu se simt mişcările partenerului în timpul somnului.

mamaplus

Saltele ortopedice

Saltelele ortopedice cu arcuri independente sau cu arcuri împachetate  reprezintă o modalitate mai inovativa de constructive şi au  au în componenţa sa un strat de latex, care mai este numit şi cauciuc natural, este anti-alergenic şi anti-microbian. Valorile deosebite ale latexului natural fac că salteaua să ţină cald iarna şi răcoare vara. De asemenea în asortimentul nostru găsiţi şi tipul de saltele cu arcuri individuale, cu umplutură de nucă de cocos şi spumă de memorie care se mulează perfect  după corp în timpul somnului.

Saltele cu cocos și saltele cu latex se recomandă:

 1. Bebeluşilor şi copiilor până la vârsta de 13 ani;
 2. Persoanelor care se confruntă cu durerile de spate;
 3. Iubitorilor de saltele medii şi dure;
 4. Celor care doresc să aibă un spate sănătos şi o postură cât mai frumoasă.
 5. Prin urmare să nu uităm şi variantele de saltele cu arcurile bonell sau mai popular legate între ele.

 Ce reprezintă saltele cu arcuri unite între ele?

mamaplus

Ele oferă o rezistenţă mai mare, de până la 130 kg/ persoană, în medie o saltea cu arcuri unite între ele are un termen de exploatare de la 7 până la 10 ani. Aceste tipuri se potrivesc excelent de bine pentru persoanele care optează pentru o rezistenţă mai mare la kg, copiilor jucăuşi care sunt micuţi şi din dorinţa mai sar uneori pe saltea. Acestea la rândul lor se clasifica după mai multe durităţi:- moi; medii, mediu spre tare şi foarte tare.

Toppere – saltele subţiri

La categoria de Toppere – Saltele Subţiri sunt diferite grosimi. Zilnic aceste toppere sunt solicitate pentru a fi folosite la vile, case de vacanţă şi pentru a oferi un confort mai bun canapelei dvs. Acestea au o husă uşor detaşabila datorită unui fermoar situat pe mijloc. Această categorie are o rezistenţă la o greutate de până la 100 kg de persoană.

mamaplus

Cum alegem corect o saltea? 

Deseori clienţii şi potenţialii clienţi  nu cunosc sau nu ţin cont de cea mai importantă regulă în perioada alegerii saltelei, de aceea o să enumerăm ce trebuie şi ce nu trebuie să faci în tot acest proces.

Ce trebuie să faci:

 1. Să vizitaţii salonul pentru a testa pe loc produsul;
 2. Să lăsaţi haina şi să vă întindeţi  pe saltea. Atenţie nu ne aşezăm dar din poziţia culcat;
 3. Să menţionaţi consultantului rezistenta saltelei pe loc de dormit( 90kg, 100 kg, 130 kg etc);
 4. Să specificaţi pentru cine procuraţi acest produs (bebeluşi, copii, persoane cu dureri de spate sau adulţilor).
 5. Spuneţi ce tip de duritate preferaţi şi vă simţiţi comod;
 6. Dacă aveţi bebeluşi sau persoane cu necesităţi speciale optaţi şi pentru o husă de protectie (impermeabilă).
 7. Ţineţi cont de mărimea şi grosimea pe care doriţi să aibă acest produs.

 
Ce trebuie să nu faci:

 1. Nu testaţi saltelele cu genunchiul, deoarece din poziţia culcat salteaua va avea altă fermitate;
 2. Nu pliaţi saltele în timpul transportării din cauză că au arcuri în component şi se pot deteriora;
 3. Nu reparaţi produsul la persoane neautorizate;
 4. Nu plasaţi saltelele cu arcuri individuale pe canapele sau paturi cu plasă de metal;
 5. Nu expuneţi riscului de a păstra produsul în locuri umede.

 
Și în final pentru ca tot am vorbit despre noi Tte aşteptam în Showroom să descoperi salteaua care va reda din nou comoditate somnului tau!
 

Magazin de mobilă și produse pentru casă Ecohome.MD. Producem și comercializăm cele mai bune și calitateve produse. Oferim o gamă variată de mobilier, Mobila Dormitor, Birou, Living, Bucătărie, Antreu și multe altele. Livrare gratuită în toata Țara. Rate fără %. Reduceri. Te asteptăm în Showroom să descoperi produsele care vor reda culoare casei tale.

Adresa: Chisinau, str.Voluntarilor 12/3 et 2 
Telefon: (+373) 60-988-058 / 78-248-919
E-mail: saltea@inbox.ru
Facebook  
Instagram  
Site