mamaplus

Elevii de la Liceul „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă, după incendiul care a mistuit subsolul instituției

-
//
22.04.2024

Elevii de la Liceul „Liviu Deleanu” din municipiul Chișinău au revenit luni, 22 aprilie, în sălile de clasă, a anunțat șeful adjunct al Direcției Educație, Tineret și Sport din Chișinău, Andrei Pavaloi, la ședința serviciilor capitalei. Potrivit acestuia, pe parcursul a două săptămâni au fost întreprinse mai multe măsuri pentru ca elevii să-și facă studiile în condiții sigure. Totodată, Pavaloi a menționat că în următoarea perioadă copiii vor primi alimentație la pachet, întrucât în blocul alimentar încă sunt necesare unele lucrări de reabilitare, în urma incendiului din 5 aprilie, scrie radiomoldova.md.

mamaplus

„Pentru următoarele două-trei săptămâni, copiii vor fi alimentați la pachet. Meniul pentru pachet a fost aprobat de către Centrul de Sănătate Publică, iar noi ne vom strădui să aducem în ordine cât mai rapid toate spațiile, astfel încât inclusiv siguranța alimentară a copiilor să fie la cel mai înalt nivel”, a declarat Andrei Pavaloi.

Amintim că la 5 aprilie curent, un incendiu a izbucnit în subsolul Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din capitală. La fața locului au intervenit 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică. În urma incendiului, niciun elev nu a avut de suferit.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), flăcările au izbucnit din cauza încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică. Costul final al lucrărilor de reparație nu a fost deocamdată anunțat, potrivit responsabililor de la Direcției Educație, Tineret și Sport din Chișinău estimativ, acesta se va ridica la un milion de lei.