Dacă speli rufele la temperatura de 40 de grade doar pentru că economisești mai mult curent electric, atunci nu mai fă asta. Tu știi la ce temperatură trebuie să speli hainele? Iată ce greșeală faci când bagi hainele la mașina de spălat!

Conform Energy Saving Trust, dacă speli hainele la mașina de spălat la o temperatură de 30 de grade Celsius, atunci consumul va fi de aproximativ 40% mai mic pe an, comparativ cu temperaturile mult mai ridicate pe care le foloseați până acum.

Multe persoane se tem să spele la temperatura de 30 de grade Celsius, pentru că ele consideră că hainele nu se spală bine, însă datorită noii tehnologi, rufele pot fi spălate chiar și la temperatura de 20 de grade Celsius, deoarece ele vor fi spălate bine. Specialiștii consideră că la temperatura de 90 de grade Celsius trebuie spălate doar hainele persoanelor care au boli infecțioase.

Astfel, hainele se pot spăla și la temperatura de 20 de grade Celsius, iar asta înseamnă că așa puteți economisi mai multă energie electrică. Așadar, costurile de funcționare vor fi reduse cu până la 66%.

Ce categorie de haine trebuie să speli la 60 de grade

Specialiștii în domeniu susțin că fiecare tip de haine se spală la o temperatră anume. Astfel, prosoapele de baie, prosoapele pentru menaj și lenjeria intimă trebuie spălate la temperatura de 60 de grade Celsius.