mamaplus

Șase alimente sănătoase cu care poți înlocui untul

0
//
31.07.2019

Untul este delicios, cremos, de nelipsit din multe rețete de prăjituri, dar cu multe minusuri în ceea ce privește sănătatea organismului. Fie că îți place simplu, pe pâine cu sare, sau cu miere sau vrei să îl folosești la cremele de tort, trebuie să știi că există totuși alternative mai sănătoase.

mamaplus

Acestea conțin o cantitate mai mare de grăsimi bune, care sunt asimilate complet de organism, spre deosebire de unt, care are un procent semnificativ de colesterol.

Cum înlocuiești untul în aperitivele dulci

Brânza mascarpone care se întinde ușor pe pâine sau pe biscuiți și merge de minune cu miere, cu ciocolată și orice tip de dulceață.

Brânza ricotta care, de asemenea, se întinde ușor pe pâine și are mai puține calorii decât untul, având și un gust mult mai plăcut.

Piure proaspăt de banane care poate fi folosit în aluaturile de gogoși, clătite sau pandișpanuri în loc de unt.

Cu ce înlocuiești untul în aperitivele sărate

Avocado bine copt. Dacă vrei să pregătești sandvișuri cu mezeluri, carne sau brânză, dar nu vrei să mai folosești o altă grăsime greu de tolerat, poți să înlocuiești untul cu pasta de avocado.

Ulei de măsline. Mai poți să folosești ulei de măsline în loc de unt pentru pâinea prăjită, pentru sandvișuri cu carne sau focaccia, mai ales dacă îl combini cu puțină sare, o frunză de dafin și oregano.

Hummus. Este și el un substituent delicios pentru unt, mult mai sănătos, mai ales dacă este făcut cu ulei de măsline.

Sursa