mamaplus

Semne ca urmezi o dieta care nu este ceea ce pare

-
//
24.10.2022

Daca vrei sa incepi o dieta, ar trebui sa stii cum anume poti identifica dietele de care ar trebui sa stai departe. Acestea, pe langa faptul ca nu au niciun fel de rezultat, iti pot afecta si sanatatea pe termen lung. Iata 4 semne care iti spun clar si raspicat ca esti pe cale sa urmezi o dieta care nu este ceea ce pare.

Ti se promite pierderea de greutate doar dintr-o anumita parte a corpului

O dieta corespunzatoare nu iti va spune niciodata de unde anume vei pierde in greutate. Chiar daca aceasta functioneaza cu adevarat, nu are acelasi efect asupra tuturor persoanelor. Mai mult decat atat, pierderea de greutate doar dintr-o anumita parte a corpului nu poate fi numita pierdere de greutate – aceasta nici nu este posibila.

Atunci cand vrei sa slabesti cu ajutorul unui regim alimentar aparte, acesta va avea efect asupra intregului corp. Prin intermediul unei diete si al anumitor exercitii fizice poti imbunati modul in care o anumita parte din corp pierde din grasimi.

Ti se prezinta doar un studiu clinic sau studii pe animale

Un singur studiu nu este de ajuns pentru a vedea daca o dieta este eficienta sau nu. In acelasi timp, studiile pe animale nu sunt relevante atunci cand aceeasi dieta se aplica si pe oameni – de altfel, o dieta nu este un medicament.

Dietele cu adevarat eficiente vin insotite de numeroase studii clinice realizate de laboratoare independente. Mai mult decat atat, fiecare produs nou – in cazul in care consumi anumite produse dietetice – ar trebui sa fie insotit de propriile studii si analize.

Ti se promite tonifierea sau evidentierea musculaturii

Acest lucru este, in mod cert, imposibil. Pierderea kilogramelor in exces si definirea musculara sunt lucruri total diferite. Ba mai mult, unele diete agresive vor determina corpul sa consume si din tesutul muscular.

Ti se permite doar consumul anumitor alimente

A slabi nu inseamna a manca doar anumite produse si a evita majoritatea celorlalte. In cazul multor persoane, pierderea in greutate este rezultatul miscorarii numarului total de calorii consumat intr-o zi. A manca mai putin nu inseamna ca si consumi mai putine calorii. Tototdata, a evita anumite alimente nu este neaparat sanatos – decat daca stii ca acestea sunt nocive pentru corpul tau.

In general, atunci cand vrei sa slabesti, moderatia este cel mai important detaliu de care trebuie sa tii cont. Dietele nu trebuie sa insemne sacrificii majore, ci mai degraba ar trebui sa promoveze un stil de viata sanatos.