mamaplus

Cinci alimente sănătoase pe care trebuie să le consumi mai des toamna asta

-
//
20.10.2020

Dacă ne dorim să ne menținem în forma de vară sau poate chiar să scăpăm de kg în plus, toamna este un bun aliat pentru noi, deoarece este bogată în fructe și legume savuroase, de sezon. Este important să ne adaptăm meniul zilnic la alimentele disponibile în funcție de anotimp. Avantajul este că fructele și legumele de toamnă sunt extrem de aromate și bogate în vitamine, ideale pentru organismul nostru.

Iată 5 dintre alimentele de care ar trebui să ții cont în cele 2 luni de toamnă care au mai rămas:

SMOCHINELE

Smochinele, supranumite și fructul regilor, reprezintă o sursă esențiale de fibre alimentare, ajutând la îmbunătățirea digestiei și prevenind constipația. De asemenea, acestea sunt extrem de bogate în calciu, iar piureul obținut din smochine proaspete pot fi un bun îndulcitor în produsele de patiserie sau prăjituri. Sunt esențiale toamnă, deoarece pot înlocui zahărul, iar aroma lor este unică.

DOVLEACUL

Există dovlecei și vara, însă aceștia sunt mult mai moi și suculenți, pe când cei de toamnă au o coajă mai tare și multe semințe. Cu toate acestea, un dovleac copt îți oferă necesarul zilnic de vitamina A, vitamina C, fibre, potasiu, acizi grași Omega 3 și magneziu. De asemenea, dovleacul are efecte energizante și hrănitoare asupra organismului și totodată combate constipația și arde grăsimile. Știai că sucul obţinut din dovleac asigură funcţionarea muşchiului cardiac şi elimină pietrele de la rinichi?

VARZA

Fie că vorbim despre varza albă, roșie, Kale, varza de Bruxelles sau alt soi, această legumă de toamnă este bogată în antioxidanți, prevenind îmbătrânirea prematură, reducând riscul aparției bolilor batrâneții. De asemenea, aceasta protejează pielea de acțiunea radiatiilor ultraviolete, făcându-ne pielea luminoasă și strălucitoare. Varza este un aliat puternic pentru frumusețea unei femei!

MERELE

Deși merele fac parte din alimentația noastră în fiecare anotimp, toamna acestea ajung la potențialul maxim de aromă și gust, având o coajă bogată în fibre și o pulpă delicioasă bogată în vitamina C. De asemenea, merele conține flavonoide, combătând bolile cardiovasculare, dar și anumite tipuri de cancer. Partea bună este că le poți introduce într-o mulțime de mâncăruri, fie că vorbim despre shake-uri, prăjituri, salate sau chiar coapte la cuptor cu câteva nuci.

GUTUI

Gutia este clar fructul-simbol al toamnei. Înrudite cu merele și perele, gutuile sunt și ele un aliat pentru sănătate, mai ales în sezonul rece, când bolile respiratorii, virozele sau răcelile își fac apariția. Acestea întăresc sistemul imunitar și tratează anemia, revigorează și redau pofta de mâncarea și combat afecțiunile hepato-biliare.