Versatil, ieftin și atât de ușor de preparat, nu este o surpriză faptul că mămăliga a crescut în popularitate pe tot globul de la începuturile sale umile din nordul Italiei. Azi vorbim despre ce boli vindecă mămăliga și cum trebuie preparată.
Mămăliga se prepară gătind făină de porumb măcinată în apă sărată, care o transformă într-o garnitură cremoasă sau mic dejun.
Ce boli vindecă mămăliga
Oamenii de știință spun că dacă în fiecare zi mănânci mămăligă ai șanse mai mici să suferi de boli psihice generate de disfuncții tiroidiene. Mămăliga este ideală și pentru diabetici pentru că ea reglează și concentrația de colesterol din sânge.
În popor se spune că mămăliga vindecă boli și te ajută să trăiești mai mult. Antiobioticele nu erau folosite atât de des de bunici și se pare că problemele de sănătate nu erau atât de mari ca în zilele noastre.
Mămăliga te vindecă de bolile sezonului rece
Pentru durere în gât și răceală, bătrânii recomandă să pui două linguri de mălai pe o tablă încinsă și să stai cu nasul deasupra fumului, amestecând încontinuu. Seara trebuie să mănânci un terci în care să topești o bucățică de unt.
Boabele de porumb conțin niște substanțe derivate ale acizilor arahidonic și palmitic. După ce ajung în sânge, se transformă în hidroacizi care purifică sângele și elimină substanțele toxice. Riscul de insuficiențe și ciroze hepatice se reduce mult.
Ce se întâmplă când mănânci mămăligă
Mămăliga este un aliment cu conținut scăzut de carbohidrați, bogat în vitamina A și C, făcându-l o sursă bună de caroteinoide, luteină și zeaxantină.
Porumbul poate sprijini creșterea bacteriilor prietenoase în intestinul gros și poate fi transformat de aceste bacterii în acizi grași cu lanț scurt (SCFA). Acestea furnizează energie pentru celulele intestinale, ceea ce reduce riscul de cancer de colon.