mamaplus

5 beneficii ale cireșelor pe care ar trebui să le cunoască fiecare pofticios

-
//
07.06.2021

Pe lângă faptul că cireșele sunt atât de gustoase și ar putea fi numite vestitoarele verii, se pare că aceste fructe mai au și câteva beneficii pentru organism. Bineînțeles, ca orice produs, ar trebui să le consumi cu măsură și să nu exagerezi cu porțiile. Să știi că, în primul rând, cireșele stimulează tranzitul intestinal, iar dacă suferi de constipație, acest fruct s-ar putea să te salveze. Află în continuare și alte beneficii ale cireșelor.

Cireșele protejează inima

Datorită bogăției lor în antioxidanți (cu efecte antiinflamatorii), aceste fructe roșii sunt o modalitate excelență de a lupta împotriva bolilor cardiovasculare, prin scăderea nivelului de colesterol. Un studiu din 2016 a evidențiat, de asemenea, un alt rol cheie: consumul soiului de cireșe Montmorency Morello (mai acide și mai suculente) sub formă de suc scade, de asemenea, în mod natural tensiunea arterială.

Ajută la combaterea insomniei

Un studiu american din 2014 a arătat că consumul de suc de cireșe Morello de la Montmorency ar fi o alternativă bună la somnifere. Pacienții cu insomnie care au consumat un pahar cu suc de cireșe dimineață și seara, timp de două săptămâni, au câștigat mai mult de o ora de somn în fiecare noapte, comparativ cu grupul de pacienți care au primit un placebo. Ele sunt într-adevăr o sursă naturală de flavonoide antioxidante și melatonina (hormonul care ne reglează ciclurile de somn/trezire), un duo câștigător pentru îmbunătățirea somnului.

Eficiente împotriva atacurilor de gută

Un studiu din 2012 a arătat că pacienții care sufereau de gută – un reumatism inflamator dureros cauzat de excesul de acid uric în sânge – și-au redus riscul de convulsii cu 35% după doar două zile de consum al acestui fruct roșu. Combinat cu alopurinol, un tratament care reduce excesul de acid uric din sânge, acest risc a fost chiar redus cu 75%!

Cireșele, un ajutor pentru tranzit

La fel ca multe fructe, acestea sunt bogate în fibre, ceea ce îmbunătățește tranzitul intestinal. Dar asta nu este tot. Cireșele conțin, de asemenea, sorbitol, un zahăr cunoscut pentru proprietățile sale laxative (dulci), potrivit bzi.ro.

Un diuretic natural

Sunt aliatul picioarelor grele și al celor care rețin apă. Puteți prepara un ceai de plante de vara acasă, cu cozi de cireșe (organice, dacă este posibil). Așezați aproximativ 40 de cozi de cireșe într-un litru de apă, fierbeți câteva minute, apoi lăsăți sa se absoarbă timp de aproximativ 15 minute. Se filtrează și se beau câte două pahare (nu mai mult de jumătate de litru) în fiecare zi. A se consumă în cură, timp de 7-10 zile.