Ca să nu luăm medicamentele ca pe bomboane, așa cum ne recomandă medicii de fiecare dată, ar fi bine să cunoaștem în schimb care sunt alimentele cele mai bune pentru consolidarea sistemului nostru imunitar. Usturoiul, mierea și turmericul ar trebui să fie nelipsite din alimentația noastră zilnică. Pe lângă aceste ingrediente-minune, mai există și altele pe care ar trebui să le introduci în alimentația ta zilnică. Care sunt cele mai puternice antibiotice naturale, află în continuare.
Usturoiul
Usturoiul nu este doar o plantă aromatică ce dă gust mâncării, ci este și un antibiotic puternic folosit de mii de ani de popoarele din întreaga lume. Un studiu recent a constatat că o substanță activă din usturoi este de până la 100 de ori mai eficientă decât antibioticele. Usturoiul este cunoscut pentru că luptă cu o gamă largă de infecții, inclusiv bacterii, viruși, ciuperci și chiar paraziți. Usturoiul nu doar că ucide microbii și infecțiile, dar întărește și sistemul imunitar.
Mierea de Manuka
Mierea de Manuka este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Printre numeroasele sale beneficii pentru sănătate, mierea de Manuka este foarte eficientă împotriva infecțiilor. Mai multe studii au demonstrat că mierea de Manuka poate ucide infecțiile stafilococice (MRSA) rezistente la antibiotice. Mierea de Manuka este utilizată local pe piele, dar poate fi și mâncată. Ea dă un impuls puternic sistemului imunitar constituind și un mod delicios de a lupta împotriva infecțiilor.
Scorțișoara
Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi și mai comune condimente din lume și este in top cele mai puternice antibiotice naturale. Aceasta omoară infecții fungice și stopează formarea compușilor care cauzează boli sau leziuni ale țesuturilor. Scorțișoara este bine cunoscută pentru nenumăratele sale beneficiile, inclusiv capacitatea sa de a trata acneea cauzată de bacterii, infecțiile orale și respirația urât mirositoare, disconfortul intestinal și hemoragia.
Ghimbirul
Ghimbirul este un alt promițător antibiotic natural. Asta pentru că ghimbirul conține compuși naturali care pot lupta împotriva infecțiilor, calmează problemele digestive și disconfortul, amelioreză greața, reduce inflamația și crește acidul gastric pentru a calma digestia după o masă. Cu alte cuvinte, putem spune că ghimbirul este un antibiotic eficient, dar nu știm ce efect are împotriva unui spectru larg de agenți patogeni.
Turmericul
Printre cele mai puternice antibiotice naturale este și turmericul. Datorită beneficiilor sale antioxidante și antiinflamatorii, se utilizează în caz de ulcere gastrice, indigestie, boli de inimă, precum și infecții bacteriene și virale.