Ești curioasă să afli când îți va ieși buricul din relief în timpul sarcinii? În primul rând, ar fi bine să știi că nu tuturor viitoarelor mame li se întâmplă acest lucru. Pot exista femei cărora buricul să le rămână în interior, sau cel mult să ajungă la nivelul burticii pe toată perioada sarcinii.

mamaplus

Pe de altă parte, două burtici de gravide nu sunt neapărat la fel. Aceeași mamă poate să aibă o sarcină foarte evidențiată cu un copil și mai subtilă cu celălalt, astfel că nu e neapărat necesar că, dacă la primul copil ți-a ieșit buricul în afară, la fel să fie și la fratele sau sora sa.

De ce iese buricul în afara în timpul sarcinii?

Pe scurt, uterul ce se dezvoltă pe măsură ce sarcina avansează, pune presiune pe musculatura abdomenului, lucru ce împinge efectiv buricul în afară.

Când iese buricul în afara în timpul sarcinii?

Desigur că nu există o regulă și acest eveniment nu are loc pentru toate mamele în același moment, însă cel mai frecvent buricul iese din relief începând cu săptămâna a 26-a de sarcină.

Cum te afectează buricul ieșit în afară în timpul sarcinii?

Buricul ieșit în afară nu-ți va da mari bătăi de cap, însă e posibil să te deranjeze puțin atunci când vine vorba de îmbrăcăminte. Fiind o parte sensibilă a corpului, e posibil să simți că materialele ce intră în contact cu buricul te irită. Acest lucru se rezolvă foarte ușor aplicând un plasture pe zona în cauză, atunci când porți hainele cu pricina. Dacă buricul ieșit din relief te deranjează, stai fără grijă, acesta se va retrage la ceva timp după nașterea bebelușului.

Sursa