Pandemia ar putea duce la creşterea natalităţii, cel puţin de această părere sunt sociologii, din întreaga lumea. Aşa că să nu vă fie de mirare, dacă peste nouă luni, vom asista la un „baby boom”, fără precedent. Fenomenul ar fi condiţionat de regimul de carantină. Aflaţi în continuare ce mai spun sociologii,despre sfârşitul pandemiei de coronavirus.

Potrivit estimărilor, creșterea bruscă a numărului de nou-născuți ar urma să aibă loc în lunile decembrie și ianuarie 2021. Mai exact, peste nouă luni de la instituirea regimului de carantină în mai multe țări ale lumii.

Însă, probabilitatea de a concepe un copil în carantină este mai mare în rândul cuplurilor tinere, fără copii sau cei care au doar un singur copil în familie.

Creșterea natalității în perioade extreme este un lucru firest, spun doctorii neonatologi. Aceștia au observat de-a lungul timpului asemenea baby boom-uri după dezastre naturale sau după victorii majore în lumea sportului.

De exemplu, așa s-a întâmplat după nouă luni de la uraganul Sandy care s-a abătut asupra coastei nord-est americane. Atunci, doar într-o lună, într-un singur spital din New Jersey s-au născut peste 500 de bebeluși. Specialiștii explică acest lucru foarte simplu: prin instinctul uman de a lăsa urmași.

În perioade de criză precum pandemia, acest instinct devine și mai puternic, practic incontrolabil. Mai mult, izolarea în casă și lipsa de ocupații, crează toate condițiile necesare pentru conceperea unui copil.

Mai nou, chiar și casele de pariuri din Marea Britanie au început să facă mize pe creșterea bruscă a natalității în următorul an.

Nouă nu ne rămâne decât să ne imaginăm cum va arăta lumea peste un an și ce surprize ne mai așteaptă.