Mai mulți medici ginecologi din Iași susțin că femei care au avut probleme de fertilitate de-a lungul timpului, în timpul pandemiei au reușit să rămână însărcinate. Până acum s-au înregistrat cinci astfel de cazuri!

De exemplu, o tânără de 27 de ani din Iași a aflat că este însărcinată exact în ziua în care și-a anunțat medicul că vrea să facă fertilizare in vitro. Miracolul s-a produs exact la câteva ore după ce a primit răspunsul de la medic. După ce a cheltuit mii de lei și a primit zeci de diagnostice, după 7 ani, testul de sarcină a ieșit pentru prima dată pozitiv.

O altă femeie
s-a chinuit timp de 7 ani să rămână însărcinată, dar fără niciun rezultat. A cheltuit mii de lei pentru a afla ce problemă medicală o împiedică să obțină o sarcină și nu a aflat niciun răspuns. În urmă cu două luni, a decis că este momentul să treacă la planul doi, și anume să apeleze la o clinică de fertilizare în vitro. S-a înscris pentru proceduri, dar imediat după a început perioada de pandemie.

Ea urma să continue toate procedurile după ce situația la nivel național se va mai relaxa. În urmă cu două zile, aceasta și-a contactat medicul pentru a-l întreba când va putea reveni la cabinet pentru a începe tot procesul de fertilizare.

După ce a primit răspunsul, și-a făcut un test de sarcină. A ieșit pozitiv. A scăpat de toate cheltuielile aferente unei astfel de intervenții medicale. Specialiștii susțin că ceea ce i s-a întâmplat
ei este un fenomen care se desfășoară în pandemie.

„Am cinci paciente care au rămas însărcinate în perioada pandemiei, după ani de zile în care nu au reușit să obțină nicio sarcină. Cred că relaxarea, timpul petrecut cu partenerul, faptul că s-au mai liniștit au contribuit la acest fenomen. Femei care s-au chinuit efectiv să aibă un copil au obținut acum o sarcină fără nicio intervenție medicală. Toate cele cinci paciente trebuiau să înceapă procedurile de fertilizare în vitro după terminarea pandemiei. Iată că faptul că oamenii stau mai mult acasă, nu mai au un program accelerat de muncă sau activități contribuie la perpetuarea speciei. Mereu spun pacientelor că nu cu pastile rămâi însărcinată, ci cu o activitate sexuală bogată”, a specificat dr. Adrian Borș, medic specialist obstetrică–ginecologie.