mamaplus.md

Ce trebuie să știi despre sexul după naștere

-
//
28.05.2014

La cât timp după naștere se poate relua sexul?

Medicii recomandă să treacă șase săptămâni, dar totul depinde de cuplu. În caz că la naştere a fost făcută epiziotomie sau au fost rupturi, femeile au nevoie de aproximativ șase săptămâni pentru a recupera. Dacă nașterea a avut loc fără complicații, ar putea fi gata mai devreme. Poate că pentru ea va fi "la fel ca prima dată", așa că încercați să nu vă grăbiţi și fiţi blânzi. Și, desigur, în cazul în care apar dureri, încetaţi imediat.

Mîngîierile intime nu sunt limitate la actul sexual. În timpul primelor șase săptămâni, puteți recurge la metode alternative de satisfacere a necesităţilor sexuale.

Ce trebuie să știe tînărul tată după naşterea copilului despre sex?

Este adevărat că, un timp am putea să nu ne protejăm?

Este adevărat, dacă sunteți gata pentru un alt copil. Deși fertilitatea nu se restabileşte imediat, mai ales în cazul în care femeia alăptează, este imposibil de a determina exact când se întâmplă acest lucru. Fertilitatea este restabilită cu aproximativ două săptămâni înainte de reluarea menstruației. Prin urmare, dacă te bazezi pe noroc, soarta peste nouă luni îţi poate face o surpriză.

Cand partenera dvs era însărcinată, aţi putut face dragoste fără griji, fără să vă ghîndiţi la contracepție. Dar această perioadă a trecut, deaceea găsiţi timp pentru a afla ce metodă de contracepție vă convine la ambii. Dacă partenera dvs alăptează, cea mai bună alegere ar fi mijloacele de barieră, cum ar fi prezervativele, diafragmele. Atunci când alăptează nu ar trebui să ia contraceptive hormonale, deși pastilele de control non- hibrid care conțin numai progesteron (mini - pilula) sunt considerate a fi inofensive. La o examinare la medicul ginecolog peste șase săptămâni după naștere, partenera dvs poate să întrebe medicul toate întrebările care s-au acumulat privitor la metodele de prevenire.

Ce trebuie să știe tînărul tată după naşterea copilului despre sex?

Medicul ne-a permis să facem sex, dar partenera mea, se pare că nu are nici o dorință. Fac eu ceva greşit?

Pregătire fizică pentru relaţiile intime nu poate coincide cu pregătirea emoțională. Chiar dacă după naştere au trecut deja șase săptămâni, iar medicii au permis reluarea relaţiilor sexuale, femeia poate pur și simplu să nu aibă nici un interes pentru sex. Ea poate se teme de durere în timpul actului sexual, poate are nevoie de mai mult timp, sau e doar obosită. Cel mai bine e să nu se grăbească lucrurile și să nu o impuneţi. Demonstraţi grijă și dragoste. Complimentele, de asemenea, nu sunt de prisos. Citiți comentariile altor părinți tineri cu privire la cum și când au aprins  focul pasiunii după naștere. Aflaţi, ce scriu mamele tinere din comunitatea noastră cu privire la sexul după naştere.

Puneţi-vă în situaţia jumătăţii dumneavoastră: ea abia a început perioada de recuperare de după naștere și în acelaşi timp toată energia i-o oferă copilului. Sugarii trebuie alăptaţi de foarte multe ori. Chiar dacă copilul este hrănit cu biberonul, îngrijirea unui copil nou-născut este o muncă fizică grea.

În cele din urmă, nu uitați că nașterea - este o testare de multe ore. În timpul travaliului părțile cele mai intime ale corpului sunt expuse la tăiere de către medici şi asistentele medicale.

Acum, partenera dvs se obişnuieşte cu noul rol de mamă și este firesc ca ea să aibă puteri mici pentru partea fizică a iubirii. Acest lucru nu înseamnă că acum ea te iubește mai puțin. De fapt, multe cupluri spun că perioada de după nașterea unui copil este plină de romantism, inclusiv pe plan sexual.

Ce trebuie să știe tînărul tată după naşterea copilului despre sex?

Cum se curtează dragostea?

Cea mai sigură abordare - această curtarea. Aduceţi în viața dvs de cuplu cât mai mult romantism, ca și cum v-aţi întoarce în zilele de la prima întîlnire. Viața ta s-a schimbat dramatic. În ciuda faptului că vă iubiţi unul pe altul, acum amândoi acordaţi o mare parte din dragoste omului mic care este creația dvs.

Perioada de după nașterea unui copil, pentru ambii în același timp, e plină de bucurie și de un sentiment de neajutorare și oboseală. În timp ce partenera se obişnuieste cu schimbarile hormonale din organism și noile sale responsabilități de  mamă, împreună învățaţi să înțelegeţi necesităţilee copilului, pentru a face față lipsei de somn și a înțelege în același timp că copiii aduc bucurie și stres în viața de zi cu zi.

Deci, dacă sunteți gata să reluaţi relațiile sexuale, iar partenera dvs încă nu, încercați să o curtaţi. Nu este nevoie să inventăm nimic complicat. Începeți cu o îmbrățișare blândă, pentru că de cele mai multe ori nu există forțe la nici nici unul dintre parteneri. Spuneţi-i cît este de atractivă, faceţi astfel, încît ea să se simtă nu numai mamă, dar, de asemenea, şi femeie. Toate acestea pot lua timp, dar toate se normalizează și sexul devine din nou parte din relaţia voastră. Nu vă îndoiţi de asta!

Ambii suntem gata pentru prima noapte. Ce ar trebui să știu?

Femeile după naştere, mai ales cele care alăptează, în timpul actului sexual, lubrifierea naturală este scăzută. Nu luați acest lucru ca pe o lipsă a dorinţei din partea ei, așa a vrut natura! În schimb, utilizați un lubrifiant pentru a elimina disconfortul.

Nu vă grăbiţi, găsiţi o poziție confortabilă și permiteţi partenerei să controleze ritmul. Ea poate avea dureri sau îi e frică de durere. Și senzațiile în timpul actului sexual pot fi mai diferite ca înainte.

Este foarte posibil ca bebeluşul să vă întrerupe primele încercări de a relua relaţiile sexuale . Acceptați faptul că copilul începe să plângă în momentul cel mai nepotrivit, fie zi sau noapte.

Bine ați venit la noua realitate - realitatea , în care ați devenit tată!