Fiecare mamă își dorește doar ce-i mai bun pentru copilul său, oferindu-i alimentație de calitate și îngrijire corespunzătoare. Cu părere de rău, în unele cazuri se cam exagerează și anume din acest motiv imunitatea copilului are de suferit, pentru că nu este consolidată la momentul potrivit. Medicul pediatru Mihai Stratulat susține că mamele nu ar trebui să se panicheze la fiecare strănut al copilului și chiar să-l lase să răcească. Specialistul afirmă că doar în acest mod se va întări sistemul imunitar.

„În prima lună de viață, are loc „prima încrucișare” (cresc limfocitele și scad segmentatele), proces care îi face pe copii mai vulnerabili la infecțiile virale, iar, prin urmare, micuții răcesc des.

Important! Astfel își creează imunitatea. Acest lucru se continuă până la aproximativ vârsta de 5 ani, când are loc a doua încrucișare (limfocitele și segmentatele revin la normal). În plus, la această vârstă au deja imunitatea formată după toate răcelile din grădiniță. Ulterior, frecventează în continuare instituția de învățământ, dar nu se îmbolnăvesc atât de des. De aceea, nu intrați în panică, bucurați-vă că răcesc, căci astfel își formează imunitatea.”, susține Mihai Stratulat.

Totodată, pediatrul le sugerează părinților să nu apeleze la tot felul de preparate imunostimulatoare sau imunomodulatoare pentru întărirea imunității, pentru că nu vor face decât să o slăbească și mai mult.