Fiecare mămică își dorește o creștere armonioasă pentru bebelușul său. Iată de ce, din primele luni de viață depune tot efortul pentru a crește un pici sănătos. Cu siguranță, nu o singură dată te-ai întrebat dacă bebelușul tău are nevoie de masaj, câte ședințe sunt necesare, care sunt beneficiile acestuia. Maseuza Natalia Hâncu îți spune tot ce trebuie să știi despre acest procedeu medical.

Natalia Hâncu
maseuză

Care sunt beneficiile masajului la bebeluși?

Masajul îi ajută pe bebeluși să digere mai bine mâncarea, să combată ușor constipațiile, să elimine gazele, colicii, durerea dentiției. De asemenea, ajută la dezvoltarea bebelușului prin stimularea organismului, a circulației sângelui și fortificării mușchilor. Creierul este și el cuprins de senzații noi, simțurile devin mai alerte, iar mișcările mai coordonate. Masajul stimulează fibra musculară și contribuie la maturizarea sistemului nervos prin atingerea terminațiilor nervoase prezente în piele.

În ce momente ale zilei este indicat masajul?

Nu contează momentul zilei, important este ca bebeluşul să fie treaz, sătul și liniştit. Astfel, cel mic va interacționa cu specialistul şi procesul va decurge mult mai simplu și plăcut.

Dacă bebelușul nu are probleme medicale, este suficient masajul realizat de părinți?

Masajul realizat de părinți este binevenit, dar nu se compară cu masajul realizat de un specialist.

Care este diferența dintre masajul profilactic și cel terapeutic?

Diferența dintre masajul profilactic și cel terapeutic este că cel profilactic îmbunătățește funcțiile organismului, pe când cel terapeutic tratează o problemă.

De câte ședințe de masaj are nevoie bebelușul?

Pentru un curs deplin, bebelușul are nevoie de 10-15 ședințe, unde intră masajul și gimnastica curativă.

mamaplus

Ce produse folosim în timpul masajului?

Este de dorit să folosim un ulei special pentru copii, acesta va hidrata din plin pielea fină a bebelușului și va preveni apariția eczemelor și a altor probleme cutanate.

Care trebuie să fie temperatura în odaie, atmosfera și suprafața pe care stă bebelușul?

Spațiul în care se face masajul trebuie să aibă o temperatură cuprinsă între 22 și 24 de grade, iar copilul să fie pe o suprafață tare, curată și uscată.

Care sunt recomandările dvs. pentru mămicile care-și doresc să înceapă un curs de masaj pentru bebeluși?

Masajul bebelușului este benefic și recomandat de la 2,5 - 3 luni de viață, pentru a avea beneficiile care sunt enumerate mai sus. Masajul este benefic la orice vârstă!

Sursa: Mamaplus.MD