Valeria este mămica care, pentru a dezvolta capacitățile copilului său, a decis să-i creeze un busyboard. Pentru că i-a ieșit minunat, iar rezultatele i-au întrecut așteptările, au urmat multe alte panouri, în diverse culori, mărimi și modele. Dacă aveți nevoie de un altfel de cadou pentru un copil drag, apelați la această meșteriță cu mâini de aur!

mamaplus

Cum ți-a apărut ideea să creezi panouri interactive?

Totul a fost destul de neobișnuit și interesant. Când fiul meu avea trei ani, am intrat în concediu de maternitate și, stând cu el acasă, mi-am dat seama că am nevoie de un astfel de busyboard, deoarece copilul încă nu vorbea, era foarte activ și orice jucărie îl interesa aproximativ 20 de minute.

Când mi-am dat seama că ceea ce căutam nu exista pe piață, am decis să creez de una singură un busyboard. Când rezultatul a depășit toate așteptările mele (băiatul meu activ petrecea ore întregi stând în fața panoului și nu se plictisea, iar 2 săptămâni mai târziu a început să vorbească), mi-am dat seama că această minunată jucărie ar trebui să existe în fiecare locuință cu copii.

Care sunt beneficiile unui astfel de panou?

Există o mulțime de avantaje care să te facă să-ți dorești să comanzi panoul cu activități pentru bebelușul tău, pentru nepotul tău, pentru copilul activ al vecinului. În primul rând, este sigur pentru copil, deoarece e realizat din placaj cu emisie E1, ceea ce înseamnă că are un certificat de calitate din categoria „Eco-friendly” și este aprobat pentru a fi utilizat în camerele copiilor. Este acoperit cu vopsea ecologică italiană pe bază de apă, care are și certificatul de calitate „Eco”.

Consider că și designul este foarte important. Pentru a se încadra în interiorul locuinței și a se combina cu celelalte obiecte de decor, se folosește nuanța si modelul solicitat de client.

Este foarte convenabil, pentru că poți alege dimensiunea și tipul de fixare. Se poate realiza un suport din lemn natural sau poate fi fixat pe perete.

Dimensiunile opționale sunt 25 × 25, 40 × 60, 50 × 75 și 30 × 50.

mamaplus

Ce calități își dezvoltă copilul datorită acestei jucării?

  • Abilități motorii fine

Când un copil mic deschide ferestrele, mișcă unele detalii într-un labirint sau leagă un șiret la pantof, antrenează coordonarea și precizia mișcărilor. Degetele devin mobile, iar mișcările rapide. În viitor, aceste abilități motorii dezvoltate vor deveni o tranziție lină către desen și scris.

  • Vorbirea

Centrele cerebrale responsabile de abilitățile motorii fine și vorbire sunt strâns legate între ele. Prin urmare, cu cât mobilitatea mâinilor și a degetelor este mai mare, cu atât copilul va începe să vorbească mai bine.

  • Gândirea logică

Copilul vede cum funcționează obiectele în practică. Prin încercare și eroare, acesta își va aminti mai bine succesiunea acțiunilor decât dacă părinții i-ar explica și i-ar arăta totul.

  • Perseverență și răbdare

Cu cât copilul este mai mic, cu atât i se dau mai greu unele acțiuni. Nu poate introduce șiretul în gaură sau deschide zăvorul de la prima încercare. Așa că se încăpățânează, din dorința de a termina treaba. Astfel, copilul învață să se concentreze la o singură acțiune.

  • Învățarea unor lucruri noi

Îi va fi ușor să rețină culorile de bază ale curcubeului și chiar nuanțele acestuia pe un busyboard. De asemenea, copilul va învăța cifrele de la 0 la 9, literele, numele animalelor, anotimpurile, unitățile de transport și multe alte lucruri utile.

  • Abilități de viață

De la o vârstă fragedă, copilul învață cum să apese butoanele, să lege șireturile, să conecteze luminile și multe altele. Astfel, cel mic va deveni rapid independent și va fi gata de grădiniță.

Panoul interactiv va înlocui mai multe jucării simultan și, cel mai important, va salva copilul de pericolele din casă. Acesta va fi un ghid complet pentru dezvoltarea generală și, ca bonus, va crea o mulțime de emoții pozitive din cunoașterea lumii și descoperirile uimitoare.

Iar ceea ce este cel mai important, mama va avea timp pentru a bea o cafea în liniște, a citi o carte sau a găti cina.

Cât timp îți ia să creezi un panou interactiv?

Diferit, dar în linii generale, de la 1 până la 3 zile. Depinde de mărime, complexitate și mulți alți factori.

mamaplus

Cât costă un panou cu activități?

Panourile sunt diferite, la fel și prețurile, însă startează de la 500 de lei.

Ce elemente preferă părinții să se regăsească pe panourile copiilor lor?

Sunt părinți care preferă unele elemente, iar alții nu și le doresc categoric. Cert este că majoritatea vor ca panoul să conțină cât mai multe obiecte, pentru a fi cât mai interesant și distractiv.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Nu privesc foarte departe, mi-aș dori ca prețurile să nu crească, ci din contra, să fie mai accesibile și în același timp produsele să rămână la fel de calitative.

mamaplus