Concediul de maternitate a motivat-o să-și schimbe programul de mamă full time și, cuprinsă de curiozitate, s-a apucat de... activitatea handmade. Doina Zabulica, o tânără creatoare de la noi, realizează trusouri personalizate pentru botez. Tot mai mulți nași optează pentru aceste accesorii dedicate bebelușilor, iar colecția Doinei este la mare căutare. Frumoasa mămică are un băiețel pe nume Luca, cu care descoperă în permanență lucruri noi și interesante. Află-i povestea și vezi cu câtă pasiune își face meseria!
Care e povestea din spatele activității tale? Când și cum a început totul?
Totul a început acum doi ani, atunci când am fost invitată la un botez în România. Acolo văzusem că nașa avea un așa-zis „trusou”. Mi-a plăcut ideea și m-am gândit că ar fi frumos dacă acest obicei s-ar practica și la noi.
Prin urmare, am cercetat diferite pagini cu tot felul de broderii, însă n-am găsit pe nimeni aici făcând anume trusouri pentru botez.
Așa ne-am apucat de treabă. Suntem două persoane în echipă, de una singură nu cred că aș fi reușit să încep această activitate.
E un talent moștenit de la cineva ori o îndeletnicire pe care ai descoperit-o în timp?
Talent... Nu știu dacă aș putea spune asta. Este vorba mai mult despre dorința de a crea, de a face lucruri frumoase care să placă oamenilor din jur.
După numai două săptămâni de lucru, produsele noastre au fost apreciate. De aici vine și motivația de a continua ceea ce facem.
Nu pot să afirm sută la sută că poți să te întreții din lucrul handmade, dar fiind în concediu de maternitate, e minunat și chiar firesc să ai și un hobby, o pasiune de suflet.
Ce elemente trebuie să conțină un trusou?
Trusoul este acea cutie pe care o aduce nașa la botezul copilului. Aceasta conține toate lucrurile necesare: cutia, crâjma, prosopelul pentru bebe atunci când este scos imediat din cristelniță, hăinuțele pentru copil, sticluța pentru mir, săpunul și prosopul pentru preot etc.
La noi nu se folosesc toate elementele, motiv pentru care crâjmele rămân accesoriile tot mai solicitate, fiind întrebuințate de nanele de botez. Iar cutia s-a transformat într-o cutie cu amintiri, fiind realizată după cerințele clienților.
Ce materiale utilizezi în procesul de realizare a trusourilor personalizate?
Materialele pe care le folosim sunt absolut 100% din bumbac. Nu încărcăm produsele cu prea multe piese, întrucât ne bazăm pe calitate. Ținem cont și de dorințele clienților, ca într-un final să fie mulțumiți de rezultat.
La ce preț sunt lucrările voastre?
Crâjmele sunt la prețul de 320 de lei. Aici se includ următoarele: prosop, broderie (personalizată), lumânare și o danteluță cu flori asortată corespunzător.
Cutia cu amintiri (personalizată) costă 400 de lei. La dorința clientului, putem include și alte elemente: body, crâjmă, prosop pentru bebeluș etc.
Cine sunt clienții voștri?
Clienții sunt diferiți oameni, care ne apreciază munca și văd o notă de inspirație în tot ceea ce facem.
De cât timp este nevoie pentru a realiza o comandă?
Pentru realizarea unei comenzi avem nevoie de 3-4 zile, dar sunt și situații urgente pentru care muncim cu mai multă intensitate și, dacă e nevoie, comanda este finalizată timp de o zi.
Cum îți promovezi afacerea?
Odată cu ideea de a realiza trusouri pentru botez, am creat și o pagină de Facebook, care este urmărită deja de un număr mare de persoane.
Cine te susține în activitatea de creație?
Susținătorul de bază este soțul meu, care mă încurajează și mă susține necondiționat. Activitatea dată presupune ajutor, timp și bani, pe care i-am investit cu propriile forțe.
Ai un băiețel adorabil. Cum este relația dintre voi?
Relația cu copilul meu este una destul de prietenoasă, ne place mult să petrecem timpul împreună, să descoperim și să învățăm lucruri noi.
Cum stai cu timpul liber? Ce alte ocupații mai ai?
De când Luca frecventează grădinița, am mai mult timp liber, care îmi permite să fac și alte lucruri: sport și shopping, de exemplu. În așa fel îmi încarc bateriile, iar mămicile cu copii cred că mă înțeleg perfect.
Ce mesaj poți să le transmiți celor care doresc să devină creatori handmade?
Pentru cei care doresc și pot crea lucruri autentice și inedite, n-am decât un sfat: să prindă la curaj, să fie încrezători și să bucure cât multă lume cu frumusețile realizate cu propriile mâini.