Pandemia a motivat-o pe Daniela Carp să-și descopere pasiunea pentru croșetă. Un rucsac ce i-a furat privirea a fost suficient ca meșterița să se apuce de treabă. Acum, femeia are o ocupație care îi aduce atât satisfacție, cât și venit, iar în curând sperăm să se audă peste tot de brandul Librae.
Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru croșetă?
Până în primăvara anului 2020 nu știam cum se croșetează. În perioada în care a început carantina, stând în casă toată ziua, stăteam pe rețelele de socializare și alte platforme. Astfel, întâmplător am văzut un ruczac croșetat la o persoană publică... Doamne, am rămas încântată! Nu mai văzusem astfel de lucrări până în acel moment. Am început să caut imediat cine face astfel de accesorii și am găsit acea pagină, a unei meșterițe din România. Îmi amintesc că uitându-mă la toate acele lucrări croșetate, frumoase, eram emoționată și atât de încântată. Chiar în acel moment mi-am dat seama ce trebuie să fac mai departe.
Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?
Sunt croitoreasă de profesie, dar nu am prea lucrat în domeniu, deoarece am fost o perioadă lungă de timp plecată peste hotarele țării. Chiar dacă visam să-mi fac un atelier, nu a fost să fie, sper să-l deschid totuși în viitor.
De unde ai învățat această îndeletnicire?
Acum visul meu este croșetatul, videourile de pe Youtube m-au ajutat foarte mult să mă dezvolt în acest domeniu. Acolo am învățat toate tehnicile pe care le cunosc și încă continui să-mi aprofundez cunoștințele în acest domeniu.
Care este sursa ta de inspirație?
Îmi place ceea ce fac meșterițele din China, care sunt foarte creative, dar și cele din Rusia, profesioniste desăvârșite în acest domeniu. Ele și-mi sunt sursă de inspirație, la ele descopăr tehnici interesante, idei despre cum să completez și să termin o geantă.
Ce produse croșetate putem găsi în atelierul tău?
În atelierul Librae (la moment suntem prezenți doar online), veți găsi genți făcute din rafie, din iută și alte tipuri de fire. Acum lucrez la câteva modele de genți diferite de cele create până acum, deja pregătesc colecția de vară: gențile din rafie, pentru plajă.
Cât timp îți ia să faci o geantă și cât costă?
Lucrez în jur de 5-6 zile la o geantă sau un rucsac, iar prețurile variază în funcție de model, de la 450 până la 950 de lei.
Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?
M-a susținut și o face în continuare fetița mea, Nicoleta, care îmi este alături cu sfaturi, idei, uneori chiar și cu critici. De fapt, tot ea a venit și cu numele Librae, îi explicam că vreau o denumire serioasă, frumoasă, nu doar să-mi scriu numele sau prenumele în dreptul genților.
Și într-o zi a venit cu această denumire, explicându-mi că fiind născută în zodia balanță, care din latină se traduce Librae, ar fi un nume potrivit pentru brandul meu. Așa și s-a conturat visul meu! Îi mulțumesc pentru răbdarea pe care o are, deoarece crearea unei genți înseamnă două săptămâni de croșetat și desfăcut în repetate rânduri, până când obții rezultatul schițat în minte.
Cum pot face o comandă potențialele cliente?
În prezent, produsele Librae pot fi găsite și procurate online, prin intermediul paginilor de pe Instagram sau Facebook.
Sursa: Mamaplus.MD