Fiecare mămică își dorește pentru bebelușul său tot ce e mai bun, calitativ și frumos. De la această idee a pornit și Doina, care de aproape un an împletește pături atât pentru bebeluși, cât și pentru maturi. Trage cu ochiul peste lucrările ei și susține-i pasiunea, făcând o achiziție pentru cineva drag.
Când ai început să împletești pături și cum ți-a venit ideea?
Am început sa împletesc din noiembrie, 2019, fiind în concediu de maternitate, dar tare spontan și pe neașteptate. Ideea mi-a dat-o mama mea, deja bunicuță.
Cine sau ce te-a inspirat?
M-a inspirat ca de obicei mama, ea fiind o fire tare curioasă, răscolind Internetul mi-a dat o sumedenie de idei pentru amenajarea camerei bebelușului, respectiv am dat peste poze cu păturele, la prima vedere tare neobișnuite și colorate. Am găsit ața potrivită și am încercat. Cel mai fain este că nu ai nevoie de nimic, doar de mâini, timp, răbdare...și păturica e gata!
Cât timp necesită împletirea unui produs?
Depinde în mare parte de mărime, începând de la o zi (cele mici, pentru bebeluși) până la 6-7 zile (cele mari, pentru dormitor).
Ce tip de materie primă folosești la crearea păturilor?
Fiind totuși pentru bebeluși, am fost tare atentă, să nu provoace alergii, să fie delicată cu pielea, să nu înghimpe și spre uimirea mea, ața “Alize Puffy”- compoziție 100% micropoliester (producător Turcia), este pur și simplu perfectă! Ba mai mult, nu necesită o îngrijire specială, nu se deformează și nici nu-și pierde din culoare.
Cât costă, în medie, o păturică pentru bebeluși?
Prețul unei pături depinde de mărime și tipul împletiturii, prețul minim este de 300 de lei, 80x80 (potrivită pentru nou-născuți).
Unde putem admira lucrările tale?
Lucrările mele le puteți admira pe pagina de Facebook sau Instagram.
Ce planifici să mai creezi în viitor, pentru a-ți mări colecția?
Tot ce ține de bebeluși, la început creez pentru fiul meu, după care dacă îmi place rezultatul, împletesc/cos și pentru vânzare. La moment sunt păturele și botoșei, borduri cosiță și lenjerie pentru pătuc, dar sper să nu fie tot. Bunicuța vine mereu cu idei noi.
Ce sfat le-ai putea oferi mămicilor care-și doresc să înceapă o activitate creativă?
Înainte de a crea și a vinde, să-și pună întrebarea dacă va fi practic și cu folos cumpărătorului sau persoanei care îl/o va folosi, iar un lucru creat handmade are nevoie de multă grijă, atenție și dedicație. Nu doar hop-hop făcut la repezeală și vândut!
Sursa: Mamaplus.MD