Dacă ești mămică de fetiță, gulerele detașabile create de Cristina Ceban îți vor fura, cu siguranță, privirea. Elegante și feminine, aceste accesorii vor transforma chiar și cea mai banală ținută în una chic și cochetă. Marele atu ale gulerașelor este că sunt ușor de purtat și se asortează la foarte multe ținute.

mamaplus

Când ai început să creezi gulerașe? Cum ți-a venit această idee?

De mulți ani activez în sfera croitoriei și m-am întâlnit cu diverse dificultăți sau specificații, cel mai mult am creat vestimentație individuală, dar după ceva timp m-am dezamăgit, pentru că îmi lua foarte mult timp pentru a face pe plac fiecărui client în parte. 

După o pauză de mai bine de 2 ani, timp în care am fost plecată peste hotarele țării, nu-mi găseam locul și oricum îmi lipsea activitatea de a crea ceva, de a-mi expune ideile și a face lumea fericită cu lucrările mele. Cu două luni în urmă, mă gândeam ce aș putea crea, ceva mic, rapid și care schimbă imediat imaginea în întregime, atunci am hotărât să realizez un guler pentru mine și să văd în continuare care va fi reacția oamenilor. 

Deci, a fost o reacție neașteptat de pozitivă, atunci am simțit cum bucuria celor care procurau gulere îmi dădea o motivare imensă și mereu îmi apăreau idei. Și tot continui să mă dezvolt, să mă încarc cu energie de la feedback-ul pozitiv și să creez pentru oameni frumoși și pozitivi.

Care este sursa ta de inspirație?

La început mă inspirau cămășile cu gulere masive, care atrag cumva atenția, apoi am început să mă inspir de pe internet. După primul guler, ideile apăreau spontan, clienții care procurau lucrările mele, îmi dădeau idei frumoase, mereu mă încurajau și așa se ivea un alt guler superb.

Ce stofe folosești la crearea gulerașelor?

Stofele pe care le folosesc sunt pe bază de bumbac, satin sau in, la fel și dantela pe care o folosesc este din țesătură naturală. La moment am început să folosesc și stofe artificiale, pentru cei care aleg un look mai elegant.

mamaplus

La ce tip de ținute putem purta astfel de gulerașe?

Inițial ideea era să fie purtate peste pulovere sau malete, pentru că o cămașă și un pulover subțire deasupra nu mai arată atât de bine odată cu șifonarea cămășii. Dar ținutele pot fi variate: rochii, malete, pulovere deasupra unor cămăși simple.

Gulerele create de tine au nevoie de o îngrijire specială?

Gulerele se îngrijesc ca o cămașă din bumbac sau in, preferabil să fie spălate la regim delicat, pentru a nu crea urme de șifonare.

Cât costă, în medie, un guleraș?

Un guleraș, în medie, ajunge la 250 de lei, altele, care sunt mai complexe sau create individual, au un preț mai ridicat.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Cele mai multe lucrări sunt concepute pentru copilași, pentru că în aceste articole îmi pot da frâu liber imaginației și părinții nu sunt atât de stricți ca la articolele pentru maturi, acceptă mai multe variații în design și culori.

Cine sunt clienții tăi?

Sigur, cele mai multe cliente sunt mamele cu copii mici. Confecționez uneori și vestimentație pentru femei, dar mai mare plăcere primesc de la crearea articolelor pentru copii.

Unde te găsesc potențialii clienți?

La început făceam publicații pe Facebook și Instagram,dar după o analiză, am realizat că pe Facebook nu am rezultatele pe care mi le doresc și m-am concentrat doar pe Instagram

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

În continuare planific să creez articole care să completeze ținuta: căciuli, fulare, veste, fuste. Cumva încerc să aduc pe piață articolele pe care nu prea le găsești prin magazine. La fel, pun accent pe calitate, pentru a satisface clientul, ca ulterior să comande produse create de mine.

mamaplus