Am decis să fac o salată simplă pentru a-mi bucura familia. O salată cu piept de pui, mai ales ca mi-a rămas o bucată pe care sigur nu o va mai mânca nimeni. În această salată trebuie să pui ananas. Am folosit fructele din conservă, iar sucul a rămas. Ce să fac cu el? Să-l beau? Nu vreau ... Să-l arunc? E păcat.
Mi-am amintit o rețetă de chec cu suc de ananas. Am făcut checul dar am folosit doar gălbenușurile, iar albușurile mi-au rămas. Sigur nu le arunc?! Le pun la frigider. Le arunc mai târziu.
Mi-a venit o idee. Fac bezele! Se fac ușor, rapid și sunt gustoase! Pentru bezea am folosit coajă de lămâie. Mi-a rămas lămâia fără coajă, dacă o las așa se usucă… ce să fac cu ea?
Aha, un sos delicios pentru salată. În salată am pus o jumătate de ceapă. A doua jumătate se uită la mine. Ei, ce să fac cu tine?
Pot face un sos de roșii pentru spaghete. Am găsit în frigider un borcan de suc de roșii gătit de mine. Am folosit jumătate. Și cu restul ce să fac? E păcat dacă îl arunc. Atâta muncă am depus în timpul verii pentru a-l pregăti. Natural, fără conservanți, nu va ține mult timp dacă a fost deschis.
Am decis să fac un borș. Dar, din păcate, nu aveam sfeclă roșie.
M-am îmbrăcat repede și am mers la magazin. Am cumpărat sfeclă, cartofi, brânză, smântână, pastă de dinti, șosete (la reduceri), papuci (aveau promoții), mai multe pachete de săpun, las să fie. Pe drumul spre casă, am intrat pe la bancă, am achitat comunalele, am intrat la atelier și mi-am luat pantofii de la reparație, am cumpărat de la chioșcul de pâine chifle proaspete pentru sandwich-uri ca să le dau copiilor la școală. Abia am ajuns acasă cu toate acestea. Am pregătit borșul. Nu am mai observat dacă mi-a mai rămas ceva resturi. Am căzut de oboseală într-un fotoliu. Picioarele mă dureau iar mâinile nu le mai simțeam … Mă gândesc… sânt nebună! Mai bine aș fi băut sucul de ananas!