mamaplus

Soţia preşedintelui Siriei suferă de leucemie

-
//
21.05.2024

Prima doamnă a Siriei, Asma al-Assad, a fost diagnosticată cu leucemie, a anunţat marţi, 21 mai, preşedinţia siriană, la aproape cinci ani după ce a anunţat că s-a vindecat complet de cancer la sân.

mamaplus

Comunicatul menţionează că Asma al-Assad, în vârstă de 48 de ani, este supusă unui protocol special de tratament care necesită izolarea, iar în consecinţă ea se va retrage din angajamentele publice, transmite agerpres.ro.

În august 2019, Asma a declarat că s-a recuperat complet după un cancer la sân pe care susţinea că l-a descoperit într-un stadiu timpuriu.

După ce în Siria a început războiul civil în 2011, fosta bancheră de investiţii născută în Regatul Unit şi-a asumat rolul public de a conduce eforturile de caritate şi de a se întâlni cu familiile soldaţilor ucişi, dar de asemenea şi-a atras ura opoziţiei.

Ea conduce Trustul sirian pentru dezvoltare, un ONG mare care acţionează ca o organizaţie umbrelă pentru multe dintre operaţiunile de ajutor şi dezvoltare din Siria.

Anul trecut, ea l-a însoţit pe soţul ei, preşedintele Bashar al-Assad, într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, prima sa călătorie peste hotare alături de el din 2011. Ea s-a întâlnit cu acest prilej Fatima bint Mubarak, mama preşedintelui EAU, iar participarea ei la vizită a fost percepută ca un semn al creşterii rolului ei pe scena publică.