Ți-ai ales destinația, ai rezervat biletele, dar ai lăsat împachetatul bagajului pe ultima sută de metri? O mulțime de lucruri, dar cum să le amplasezi pe toate într-o singură valiză? Ți-am pregătit câteva trucuri! Dacă le urmezi, scapi de stres.

Bagajul de vacanță. Sfaturi cum să îl faci corect

Fă o listă

Sună banal, dar cu siguranță îți va prinde bine. Tot ce trebuie să faci este să notezi pe o foaie lucrurile de care vei avea nevoie. Apoi, separă-le pe categorii: lucrurile care îți sunt absolut necesare, de cele pe care doar ai dori să le iei cu tine, dar nu sunt esențiale. Fii realistă în privința capacității bagajului tău!

O listă e bună și pentru a nu uita ceva important acasă.

Adună lucrurile pe care le-ai scris și aranjează-le în preajma ta

Doar atunci îți vei da seama ce model de valiză să alegi.

Din cele adunate selectează lucrurile practice

Oricât de mult ai vrea să fii bine îmbrăcată în pozele de vacanță, nu-ți lua lucruri extravagante sau de ocazie. Mai mult ca sigur că nu vei avea ocazia să le porți decât maxim o dată. Ia-ți haine care pot fi purtate atât la muzeu, cât și pe un teren de fotbal sau la un concert.

Redu cantitatea de obiecte care conțin lichide

Îți recomandăm ca recipientele să nu depășească 100 ml, cantitatea impusă și la aeroporturi. Pune-le fiecare în câte o pungă mică, transparentă și închisă ermetic (de obicei, disponibile la aeroport contra cost).

Cosmetice – la minimum!

Mai puține cosmetice înseamnă și riscuri mai mici pentru scurgerile de lichide prin bagaj, peste care ai putea să dai când îți deschizi valizele, la destinație.

Îți sugerăm, de asemenea, să îți pui doze mici de cosmetice în diverse recipiente care nu ocupă mult spațiu și să lași acasă tuburile lor originale. Ca să eviți scurgerea lor despre care menționasem mai sus, pune o folie de plastic pe gura sticlelor, apoi pune capacul.

Bagajul de vacanță. Sfaturi cum să îl faci corect

Cum aranjăm lucrurile în valiză?

Folosește spațiul din încălțăminte

Ca să faci bagaje mai ușor și să folosești la maximum spațiul de care dispui, poți să îți pui diverse obiecte în interiorul pantofilor. Apoi, plasează încălțămintea pe marginile geamantanului.

Rulează hainele

Pentru a evita cutele, a economisi spațiul din interiorul geamantanului și a face bagajul mai ușor, poți rula hainele. După ce așezi obiectele rulate pe fundul genții și te-ai asigurat că nu mai este niciun spațiu gol, pune deasupra restul hainelor mai voluminoase, cum sunt blugii, puloverele sau sacourile și întinde-le foarte bine. Apoi, împachetează-le unele peste altele.

În plus, dacă nu vrei să mototolești gulerul unei cămăși, pune o curea în interiorul lui.

Bagajul de vacanță. Sfaturi cum să îl faci corect

Fă categorii de haine

Împachetează-ți hainele pe categorii: adică bluze la bluze, tricouri la tricouri, pantaloni la perechi de pantaloni – în felul acesta va fi mai simplu pentru tine să găsești ce ai nevoie și să desfaci bagajul doar într-o parte.

Împachetarea încălțămintei

Pentru a o păstra de eventualele accidentări, pune încălțămintea într-o bonetă de unică folosință.

Bagajul de vacanță. Sfaturi cum să îl faci corect

Fii delicat cu lucrurile delicate

Dacă chiar trebuie să împachetezi obiecte din porțelan chinezesc sau din sticlă, pune-le în folii cu bule de aer sau plasează-le între haine la mijlocul bagajului, acesta fiind cel mai sigur mod de a ajunge cu ele întregi la destinație.

Lucrurile indispensabile deasupra

Dacă crezi că un lucru anume îți va fi extrem de folositor și cât de curând (poate chiar în aeroport), de exemplu o jachetă, pune-o deasupra.

Nu pleca de acasă fără lucrurile absolut indispensabile

Verifică și iar verifică să ai la tine banii și cardul bancar, un pașaport sau după caz, actul de identitate valid.

Ce trebuie să conțină valiza de mână?

Laptop-ul, tableta și alte obiecte electronice (Kindle, MP3 Player) devenite indispensabile pentru pasagerii de toate vârstele se află printre obiectele permise în bagajul de mână. Trebuie doar să nu uiți să le scoți din bagaj și să le prezinți separat în momentul controlului de securitate. Este permis transportul uscătoarelor/plăcii de păr, periuța electrică, epilator și alte asemenea obiecte, cu condiția că bateriile să fie scoase din aparat și transportate separat.

Bagajul de vacanță. Sfaturi cum să îl faci corect

Bagajul de mână trebuie să conțină lucruri de primă necesitate!

Lista obiectelor interzise în bagajul de mână:

  • obiecte cu vârf ascuțit sau muchie ascuțită: foarfeca, lama de ras, cuțit, tirbușon, etc;
  • obiecte contondente (care strivește lovind): bate de baseball și softball, bastoane, echipamente de artă marțială, umbrela;
  • unelte de lucru: burghiu, fierăstrău, cuie și bolturi;
  • substanțe explozive și inflamabile: artificii, vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol, substanțe chimice și toxice precum acizii.

Vacanța frumoasă începe de acasă!

Sursa: Momondo.roClick.ro