Lichidele în surplus care se acumulează în țesuturile din organism generează urmări neplăcute cum ar fi edemul și chiar obezitatea. Produsele diuretice naturale sunt pe măsură să ajute organismul să evacueze lichidele în surplus acumulat în țesuturi. Totodată, acestea nu spală și potasiu odată cu lichidele nedorite.
1. Pătrunjelul
Principala calitate a pătrunjelului este ornamentarea bucatelor și conferirea acestora unui gust special. Însă și capacitatea acestei plante de a scoate lichidele în surplus din țesuturi, este la fel de importantă pentru sănătatea noastră. Dacă doriți să utilizați pătrunjelul anume în acest scop ar trebui să preparați o fiertură. Efectul nu se va lăsa mult așteptat!
2. Ghimbir
Infuzia de ghimbir are un efect miraculos asupra stării rinichilor și a tractului urinar. Dacă beți în fiecare dimineață câte o linguriță de infuzie de ghimber, lichidul în surplus din țesuturi va fi evacuat cu ușurință, de asemenea, infuzia are capacitatea de a elimina infecțiile tractului urinar și preveni colica renală (pentru cei care suferă de această afecțiune). Dacă mai adăugăm în această listă și faptul că ghimbirul este pe măsură să lupte și cu kilogramele în plus, inhibând pofta de mâncare și accelerând metabolismul, cel mai probabil, veți alerga să cumpărați acest produs natural minunat!
3. Semințele de țelină
Semințele de țelină sunt colectate de pe florile acestei plante. În cadrul unui studiu, s-a constatat faptul că acestea au capacitatea de a spori, în mod natural, evacuarea lichidelor din organism. Din ele se poate prepara fiertură, de asemenea, semințele pot fi adăugate în bucate în calitate de condimente.
4. Păpădie
Frunzele de păpădie sunt utilizate din cele mai vechi timpuri anume în calitate de soluție diuretică. Totodată, acestea conțin potasiu, microelement care este evacuat din organism atunci când sunt administrate preparate medicamentoase diuretice. Puteți recurge la suplimente cu adaos de păpădie, însă, ideal ar fi să preparați o fiertură din frunzele acestei plante și să o consumați zilnic.
5. Sparanghel
În afară de faptul că sparanghelul conține o cantitate enormă de fitonutrienți și microelemente, această plantă are capacitatea de a elimina toxinele și lichidele în surplus, întrucât, fibrele care se conțin în sparanghel curăță perfect tractul gastrointestinal. Plus la aceasta, planta conține glutation – un oxidant puternic care previne apariția tumorilor canceroase.
6. Ceaiul verde
Ceaiul verde accelerează metabolismul contribuind, în acest fel, la arderea grăsimilor și reducerea poftei de mâncare. În acest fel se poate stabili un control asupra apetitului. Plus la toate, ceaiul verde, de asemenea, face parte din categoria diureticelor, elimină balonarea și edemele. Medicii afirmă că dacă pe parcursul a 4-6 săptămâni, cafeaua este înlocuită cu ceaiul verde, această schimbare nesemnificativă este pe măsură să reducă circa 4,5 kg din masa corporală.
7. Hrean
Hreanul este un diuretic puternic și este utilizat în medicina naturistă pentru tratarea hidropiziei. Luați 28 de grame de hrean și 14 grame de semințe zdrobite de muștar, turnați peste acest amestec 250 ml de apă fiartă. Conținutul se bea câte 2 -3 lingurițe de trei ori pe zi până când edemele dispar.