mamaplus

Mihai Stratulat despre virusul groaznic, care circulă acum: "Am avut un copil la care febra a durat 21 de zile"

-
//
13.01.2023

Medicul pediatru Mihai Stratulat consideră că există un virus neindificat în legătură cu numărul mare de îmbolnăviri, în special în rândul copiilor, scrie unimedia.info.

„Vin copii cu aceleași simptome ca la gripă, febră înaltă de mai multe zile, dar când fac test rapid - rezultatul e negativ”, a spus acesta la Puterea a 4-a de la N4.

„La copii am observat acum că se manifestă prin perioadă febrilă de lungă durată. Dacă într-o viroză simplă, perioada acută durează 3 zile de febră înaltă, în gripă durează 6-7 zile.

Celălalt virus de care ziceam că se manifestă identic, dar nu dă pozitiv la gripă, la fel 6-7 zile. Am avut un copil la care febra a durat 21 de zile, ultimele 7 zile au fost pe tratament pe antibiotic, pentru că mama insista foarte tare.

Pentru părinți vreau să spun că se manifestă cu febră înaltă - febră, 39-40, durează în medie 6-7 zile, la copiii mai mari, dureri musculare. E important pentru părinți să monitorizeze starea copilului, nu când sunt cu febră, să calculeze dozele de paracetamol și ibuprofen

Acesta e un motiv pentru care părinții trebuie să țină legătură cu medicul”, a spus Mihai Stratulat.