Celine Dion și-a anulat toate concertele din următoarea perioadă. Vedeta a fost diagnosticată cu o afecțiune rară, iar această boală afectează o persoană dintr-un milion. 

Cântăreața a fost diagnosticată cu "sindromul persoanei rigide" (SPR), fiind o patologie neurologică rară, care se caracterizează prin episoade repetate de spasme musculare dureroase.

Majoritatea persoanelor care suferă de această boală sunt cele cu vârsta de peste 45 de ani, iar simptomele evoluează din ce în ce mai mult. Dacă boala nu este tratată, acesta poate să progreseze și spre dificultăți de deplasare.

"Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să mă adresez vouă. Îmi e dor de voi și abia aștept să vorbesc din nou cu voi de pe scenă. Știți că am fost mereu ca o carte deschisă. Nu am fost pregătită să spun ceva înainte, dar acum sunt gata.

Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni", a fost mesajul lui Celine Dion.

Simptomele sindromului omului rigid / înțepenit

Sindromul omului rigid iși face debutul prin contractarea mușchilor axiali, acesta fiind primul stadiu al bolii. Apoi, pe parcurs se vor raporta dureri, disconfort al spatelui sau redoare, durere în intreg spatatele ce se poate agrava la tensiune sau stres. Din nefericire, din cauza componențelor psihologice puternice înca din primele stadii, pacientul este incadrat drept psihogenic iar asta face ca tratamentul sa fie amânat o perioada.

Un alt stadiu al bolii este cel numit tardiv, cand mușchii membrelor proximale devin și aceștia afectați, mai ales atunci când pacientul este supărat, furios sau surprins. Acest stadiu provoacî spasme extreme de dureroase care se remit lent, iar pacientul începe să se miște incet pentru a ameliora durerea, deoarece mișcarile rapide induc spasme severe. De aici calitatea vieții pacientului este afectată la un nivel destul de ridicat, făcând imposibilă în cele mai multe cazuri viața socială sau cea profesională.

Stadiul final al bolii este coplesitor, deoarece foarte puțini mușchi par a fi evitați de această boală.Apar deformații ale articulațiilor și pot apare chiar fracturi scheletice și rupturi musculare in timpul spasmelor, mușchii feței si cei faringieni fiind de asemenea afectați. S-a constatat ca postchirurgical, leziunile abdominale prezinta risc ridicat de rupturi spontane. Din păcate, in acest stadiu deja activitățile considerate simple sunt profund afectate.