mamaplus

Știai că înghețata și unele brânzeturi pot provoca migrene?

-
//
11.06.2020

Te confrunți des cu dureri de cap? Afla că acestea pot fi cauzate nu numai de oboseală, statul ore îndelungate la calculator sau de stres, ci și de unele alimente. Banala înghețată pe care o consumăm mai frecvent în timpul verii poate fi unul din factorii declanșatori ai migrenelor. Află în continuare ce alte alimente ar trebui consumate cu moderație dacă îți dorești o viață liniștită, fără dureri de cap.

Anumite brânzeturi

Brânza cu mucegai poate provoca dureri de cap deoarece conține tiramina, un aminoacid prezent mai ales în alimentele fermentate sau procesate. Tiramina cauzează creșterea presiunii sângelui, precum și modificări ce duc la apariția migrenelor. Cu cât brânza este mai veche, cu atât procentul de tiramină conținută este mai mare. Evită brânza cu mucegai, gorgonzola, brânză brie, feta, parmezanul.

Alcoolul

Alcoolul este asociat, deseori, cu durerile de cap. Acest lucru este pus pe seama tiraminei din alcool. De asemenea, consumul de alcool determină deshidratarea organismului, care se manifestă și prin dureri de cap. Și sulfiții din vinul roșu pot declanșa o migrenă.

Înghețata

Alimentele foarte reci pot provoca migrene. Durerea poate fi intensă și de scurtă durată. De asemenea, această durere se poate produce și în momentul expunerii bruște la temperaturi scăzute. Alimentele reci precum apa cu gheata sau consumul constant de înghețată produc dureri de cap care pot dura, de obicei, mai mult de 5 minute.

Magneziul are un rol protector

Magneziul reude frecventa și intensitatea migrenelor. Consumă alimente bogate în magneziu: semințele de dovleac, spanacul, varza verde, soia, semințele de susan, fasolea neagră, semințele de floarea soarelui, avocado, bananele. Evită gătirea prin încălzire a acestor alimente, deoarece își pot pierde din cantitatea de magneziu.

Alte sfaturi utile:

Săritul peste mese și înfometarea pot duce la declanșarea migrenelor. De asemenea, murăturile, smochinele, mezelurile și ciocolata pot favoriza apariția acestora.