mamaplus

Șapte alimente pe care nu trebuie să le consumi seara

0
//
21.10.2019

Carnea, merele, fasolea, ciocolata, ardeii iuţi, mâncarea prăjită și fulgii de ovăz sunt alimentele nerecomandate pentru consum seara.

Alimentele prăjite, care conțin substanțe cancerigene, sunt cea mai nesănătoasă gustare pentru masa de seară, avertizează specialişti citați de mai multe ziare ruseşti. Ouăle sau carnea prăjită pot conține substanțe periculoase și pot contribui la formarea tumorilor maligne, în opinia lor.

De asemenea, nu este recomandat să consumi carne seara sau în timpul nopții, sub nici o formă, deoarece poate dezechilibra metabolismul şi dezvolta colesterol. Se recomandă consumul de alimente bogate în proteine înainte de ora 20:00. De asemenea, este important să evitați consumul de legume și ciocolată seara.

Totodată, nu este recomandat să mănânci alimente picante, deoarece îţi vor face stomacul să fie „activ” toată noaptea. De asemenea, cerealele de ovăz pentru lapte conțin zahăr și nu sunt recomandate ca aliment pentru seară.

Pe de altă parte, fructele sunt cea mai bună gustare de seară. Totuşi, merele trebuie evitate, deoarece supraîncărcă pancreasul. Înlocuiți-le cu portocale sau kiwi.