Cum alimentația joacă un rol extrem de important în dezvoltarea copiilor, trebuie să te informezi despre ce înseamnă o viață sănătoasă. De exemplu, nu toate mamele știu ce ar fi mai indicat să aleagă pentru copil: lactate de vacă ori lactate de capră. S-a descoperit că acestea se diferențiază în primul rând prin compoziția și structura grăsimii.
Se pare că globulele de grăsime sunt de cinci ori mai mici în laptele de capră decât în cel de vacă. Totodată, laptele de capră conține mult mai mulți acizi grași, ceea ce îl face mult mai hrănitor. Multe dintre persoanele care prezintă intoleranță la lactoză pot consuma însă cu succes laptele de capră.
Acesta are un nivel mai mic al colesterolului față de laptele de vacă și are o reacție alcalină în organism, ceea ce îl face asemănător cu laptele de mamă, de aceea substanțele sale nutritive sunt mult ușor asimilate în corp.
Studiile recente au asociat consumul de lapte de capră cu o capacitate crescută de metabolizare a fierului și cuprului, dar și de asimilare a calciului în organism. În schimb, laptele de vacă are o reacție acidă, de aceea el creează un mediu mult mai favorabil dezvoltării bacteriilor și a virușilor. În afară de aceste aspecte, foarte multe persoane specializate recomandă laptele de capră pentru copii, deoarece în ceea ce privește conținutul proteinei în aminoaicizi esențiali, acesta are cea mai ridicată valoare biologică.
Laptele de capră este o sursă bogată de potasiu, dar și o sursă buna de energie pentru organism. Totodată, s-a demonstrat că laptele de capră ajută mai bine la întărirea sistemului imunitar, datorită conținutului mare de seleniu.
Chiar dacă lactatele de capră se găsesc mai greu și sunt mai costisitoare, copilul trebuie să crească sănătos, mai ales că în primii ani de viață alimentația este esențială.