mamaplus

Guma de mestecat îngrașă? Ce avertizare au lansat medicii

-
//
04.12.2020

Guma de mestecat e folosită de oameni de circa 10000 ani! Astăzi, ne ajută la îngrijirea dinților și ne poate ajuta chiar să slăbim! Folosită, însă, în exces ne poate îngrășa și chiar poate provoca alte probleme serioase.

Masticarea excesivă poate determina mărirea mușchilor maxilarului. Specialiștii avertizează că, dacă mesteci guma prea mult, acest obicei îți poate schimba trăsăturile feței. De exemplu, cineva se poate trezi cu o linie maxilară pătrată! În plus, mușchii feței sunt suprasolicitați prin masticare excesivă, ceea ce poate provoca dureri de cap, în special în rândul adolescenților.

Guma mentolată poate crește pofta pentru alimente de tip junk food. Dacă mesteci în mod regulat gumă mentolată, înainte de a lua o gustare, atunci, cel mai probabil, preferi hrană nesănătoasă după. Cel puțin așa arată un studiu realizat în 2013. Acest comportament este cauzat de faptul că mentolul din guma de mestecat adaugă un gust amărui aromelor fructate, iar unele persoane pot încerca să suprime gustul gumei consumând alimente nesănătoase și ușor accesibile, cum ar fi hamburgerii sau chipsurile.

Guma de mestecat fără zahăr poate provoca balonare. Când mesteci, înghiți și aer, care îți poate umfla burta. Și alcoolii din zahar, care sunt utilizați în mod obișnuit în producția de gumă de mestecat fără zahăr, pot provoca o asemenea stare. Deși astfel de îndulcitori sunt nedigerabili, ei nu vor rămâne în stomac pentru totdeauna. La rândul lor, pot forma o bulă, după ce au fost fermentați de bacteriile care trăiesc în tractul intestinal.

Îndulcitorii artificiali pot produce modificări la nivelul florei intestinale. Guma fără zahăr e destul de populară în randul persoanelor care se străduiesc să se mențină în formă. Cu toate acestea, unele studii demonstrează că, dacă o astfel de gumă conține îndulcitori artificiali, consumul frecvent al acesteia poate duce la disbioză (dezechilibru microbian care afectează tractul digestiv), impulsionând bacteriile responsabile de obezitate.