mamaplus

Gospodină în carantină: Lilu Ojovan a vopsit ouăle de Paște și a împărtășit rețeta

-
//
16.04.2020

Chiar dacă este la prima experiență de acest gen, prezentatoarea TV spune că i-a reușit de minune. Fiind ajutată de fiicele sale, Lilu a optat pentru metoda naturală de vopsire a ouălor pascale și spune că i-a reușit de minune, ce-i drept, după vreo câteva încercări. Vezi în continuare rețeta finală și spor la treabă în bucătărie!

”Mama natură ne oferă atâtea soluții sănătoase atât pentru noi cât și pentru planetă. Vă dați seama câte chimicale sunt în coloranții din comerț - iar ulterior aceste substanțe ajung în organismul copiilor noștri. Iată cum am reușit să obțin culori frumoase cu ajutorul legumelor și condimentelor.
Culoarea roșie: din cojile a 7-8 cepe roșii și o sfeclă roșie mică. Se fierb cojile de ceapă și sfeclă. După scurgi apa rămasă, fără coji, dacă rămân se pot depune pe ouă și nu ies colorate uniform. În apa colorată am pus la fiert ouăle timp de 10 min. Apoi am lăsat încă timp de 2 ore.

Culoarea albastră: din frunzele de varză roșie. Eu am folosit o căpățâna mică, am pus-o la fiert vreo 20 min. Iarăși în apa colorată strecurată am pus la fiert ouăle. 10 min la fiert. După ce le-am luat de pe foc le-am lăsat încă vreo 2 ore.

Culoarea galbenă: curcuma - am cumpărat un pliculeț de condiment (din market) probabil erau vreo 30 de g. Iarăși am fiert ouăle în apă cu curcuma și le-am mai lăsat vreo 2 ore. După ce se usucă pentru a le oferi strălucire le puteți tampona cu un prosop înmuiat in ulei.”

mamaplus

IMPORTANT:

  • pentru culoare cât mai pronunțată alegeți ouă cu coaja albă.
  • spălați si degresați ouăle înainte de folosire
  • lăsați ouăle în apă rece vreo 20 min înainte de a le pune la fierbere, ca să nu se spargă.
  • pentru a se prinde culoarea mai bine am folosit câteva linguri de oțet la fiecare fiertură.
  • pentru culori mai pronunțate, și dacă aveți loc destul în frigider - le puteți lăsa pe noapte în apă colorată.