mamaplus

De ce nu este bine să-i dai copilului să mănânce cașcaval topit?

-
//
03.03.2021

Chiar dacă nutriționiștii recomandă să adăugăm cașcavalul în alimentația celui mic, se pare că brânza topită nu ar intra în această categorie și nu reprezintă o alternativă bună. Brânză topită poate fi destul de nocivă pentru copii și tocmai de aceea specialiștii susțin că nu ar trebui să o consume foarte des. Deși este ușor de întins pe pâine și poate deveni un sandviș delicios, acest aliment poate deveni toxic, dacă este consumat în cantități mari.

Brânza topită poate să mărească nivelul de fosfor din organism, în detrimentul altor substanțe, cum este calciul sau sodiul. Acest proces duce la un dezechilibru în organism, iar în cazul copiilor nu este tocmai indicat, mai ales pentru că organismul lor este în creștere.

Cașcavalul topit pe care îl găsim peste tot în comerț este de fapt o brânză opărită la 75 de grade Celsius. Imediat după acest proces, produsul este maturat în combinație cu micro-organisme. Prezența acestora ajută foarte mult sistemul imunitar uman. Și telemeaua se obține printr-un proces similar, iar aceste lactate sunt produse înalt nutritive, cu un conținut mare de grăsime. Însă, nu sunt tocmai ideale pentru cei mici, mai spun experții în nutriție.

În ceea ce privește lactatele înalt procesate, bucățile de brânză nevandabile nu se vor arunca niciodată. Acestea se combină cu săruri de topire, iar ceea ce rezultă este tocmai brânza topită. Aceiași polifosfati sunt folosiți de obicei și la produsele de tip cola sau la stabilizarea sucurilor carbogazoase. Sunt nocive pentru că produc dezechilibru în organism.