mamaplus

De ce ar trebui să adaugi cât mai des semințe de susan în mâncare?

-
//
12.10.2021

Unul din cele mai populare și aromate ingrediente în bucătărie este susanul. Fie că îl prefer sub formă de ulei, tahini (semințe de susan măcinate într-o pastă) sau adaugi semințe de susan la prepararea cărnii sau a legumelor, acest topping este de neînlocuit. Mai mult, specialiștii în nutriție susțin că susanul are numeroase proprietăți benefice asupra organismului, cee ace ne motivează să-l întrebuințăm și mai mult în alimentația zilnică.

Semințele de susan conțin conțin lignani și fitosteroli, care sunt niște compuși vegetali ce contribuie la scăderea colesterolului. Totodată, sunt și o sursă bună de magneziu și calciu, ceea ce asigură un control mai bun al tensiunii arteriale. Lista continuă cu alte elemente benefice cum ar fi fosforul, manganul, cuprul, potasiul, zincul, lecitina, vitamina E și cele din complexul de vitamina B: B1, B6, B9.

Ar trebui să mai cunoști faptul că semințele de susan sunt o sursă excelentă de grăsimi saturate sănătoase, iar aroma dulcie de nuci însoțește perfect atât preparatele principale cât și deserturile sau copturile tale preferate.

Dacă te întrebai care este diferența dintre susanul alb și cel negru, află că cel negru are o aroma mai pronunțată și tocmai de aceea recomandarea noastră ar fi să faci un mix dintre cele două tipuri de semințe ca să te bucuri de întregul spectru de proprietăți benefice.

În timp, semințele de susan pot avea efecte bune asupra sănătății:

  • Menține silueta;
  • Fortifică sistemul osos;
  • Reglează tensiunea arterială;
  • Menține sănătatea danturii;
  • Recomandat diabeticilor hipertensivi;
  • Îmbunătățește memoria.