mamaplus

Cojile de portocale aduc numai beneficii organismului. De ce nu trebuie să le arunci

-
//
15.12.2020

Nu mai aruncați coaja de portocală! Sub formă de ceai, răzuită peste salate şi desert sau, pur şi simplu, mestecată cu tot cu pulpă, aceasta aduce numai beneficii organismului, prin varietatea nutrienților pe care îi conține. Țineți cont că trebuie să fie bio!

Beneficiile cojilor de portocale:

  • Stimulează digestia. Un ceai de coji de portocale îți poate fi de mare ajutor pentru combaterea constipației şi a balonării. Trebuie să stii că este mai eficient dacă foloseşti coajă de portocală uscată. Astfel, ia o linguriță plină cu coajă şi pune-o într-un vas de 450 mililitri de apă fierbinte. Lasă la infuzat aproximativ 15 minute sau mai mult dacă îți place aroma mai puternică. Bând acest ceai, vei beneficia de un laxativ destul de eficient. Trebuie ştiut că 100 de grame de coji de portocale conțin cel puțin 10,6 grame de fibre.
  • Ține la distanță gripa şi răceala. Cojile de portocale sunt pline de vitamina C, ideală pentru stimularea sistemului imunitar şi pentru prevenirea bolilor respiratorii. Poți înmuia coaja de portocală în puțină apă clocotită şi lasă să stea un pic. Bea acest lichid, din când în când, pe timpul zilei, şi răceala va dispărea mai devreme decât de obicei.
  • Scade colesterolul. Aproape toți compuşii anti-colesterol din portocale se găsesc în coajă. Aceştia combat colesterolul rău (LDL), vinovat pentru apariția cheagurilor de sânge.
  • Combate cancerul. Pe lângă faptul că luptă cu radicalii liberi, compuşii din cojile de portocale pot împiedica dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase.
  • Ameliorează arsurile la stomac. Cojile de portocale sunt un adevărat medicament natural împotriva arsurilor la stomac. Dacă sunt folosite mai mult de 20 de zile, te pot scăpa de această problemă deranjantă.
  • Ajută la scăderea în greutate. Cojile de portocală sunt un aliat natural al celor care vor să scape de kilogramele în plus. Ceaiul de coajă de portocală poate stimula metabolismul şi nivelurile energetice şi elimina grăsimile acumulate în organism. Poți bea câte două căni de ceai în fiecare zi, una după ce te-ai trezit şi cealaltă după-amiaza.

Efecte secundare ale ceaiului din coji de portocale:

La fel ca toate tipurile de ceai, şi ceaiul din coji de portocale are efecte secundare. În primul rând, nu este recomandat sa-l bei în timpul sarcinii, pentru a nu cauza probleme fătului. Apoi, pentru că poate fi considerat un stimulent, în combinație cu un supliment care conține cafeină poate crea stări de agitație şi tulburări de somn. Dacă ai probleme cu inima, consultă doctorul înainte de a consuma acest ceai, deoarece poate cauza creşterea tensiunii arteriale, hipertensiune, aritmie, tahicardie, palpitații şi dureri în piept. Dacă suferi de hipertiroidism, ceaiul din coji de portocale poate agrava situația tiroidei. Poate cauza, de asemenea, şi probleme de vedere sau slăbirea corpului. Ceaiul din coji de portocale înrăutățeşte glaucomul.