

Somonul este foarte gustos, dar să recunoaștem: este destul de greu de gătit. Dacă nu vrei să dai greș cu acest pește delicat, ține cont de sfaturile de mai jos, ca să-ți iasă totul la carte.
Îl poți găti la grătar, la cuptor și chiar la aburi. Somonul poate fi un ingredient bun pentru multe mâncăruri gustoase. Cu toate acestea, s-ar putea ca în procesul preparării să intervină unele dificultăți neașteptate. Iată ce greșeli să nu faci atunci când prepari somon:
Oasele trebuie înlăturate cu mare grijă, astfel încât carnea să rămână intactă. Cel mai bine este să le scoți în aceeași direcție în care sunt orientate.
Folosește o spatulă ca să întorci somonul de pe o parte pe alta, ca să-l păstrezi intact. Atenție, trebuie să faci mișcarea asta o singură dată, nu de mai multe ori.
De ce ai face asta? Pielea este delicioasă și protejează carnea de contactul direct cu tigaia. Condimenteaz-o bine și pune somonul pe grătar mai întâi cu pielea, pentru că îți va fi mai ușor să îl întorci apoi pe partea cealaltă.
Un somon gătit în exces își pierde textura. Ca să nu dai greș, respectă cu sfințenie această metodă de preparare: unge somonul cu ulei sau unt topit. Pune o tigaie la foc mare. Când este încinsă, pune fileurile de somon, cu pielea în jos. Lasă-le 4-5 minute pe această parte, până ce somonul începe să-și schimbe culoarea. Apoi, întoarce fileurile pe partea cealaltă și mai gătește-le aproximativ 3 minute, la foc mic.
Somonul este foarte bun și a doua zi, așa că profită de el și include-l în alte rețete. Îl poți pune în salate, în sandvișuri, sau îl poți mânca simplu.