mamaplus

Cele mai mari greșeli pe care le fac unele gospodine atunci când gătesc somon

-
//
14.11.2019

Somonul este foarte gustos, dar să recunoaștem: este destul de greu de gătit. Dacă nu vrei să dai greș cu acest pește delicat, ține cont de sfaturile de mai jos, ca să-ți iasă totul la carte.

Îl poți găti la grătar, la cuptor și chiar la aburi. Somonul poate fi un ingredient bun pentru multe mâncăruri gustoase. Cu toate acestea, s-ar putea ca în procesul preparării să intervină unele dificultăți neașteptate. Iată ce greșeli să nu faci atunci când prepari somon:

Nu-i smulge oasele

Oasele trebuie înlăturate cu mare grijă, astfel încât carnea să rămână intactă. Cel mai bine este să le scoți în aceeași direcție în care sunt orientate.

Nu-l întoarce cu furculița

Folosește o spatulă ca să întorci somonul de pe o parte pe alta, ca să-l păstrezi intact. Atenție, trebuie să faci mișcarea asta o singură dată, nu de mai multe ori.

Nu-i înlătura pielea

De ce ai face asta? Pielea este delicioasă și protejează carnea de contactul direct cu tigaia. Condimenteaz-o bine și pune somonul pe grătar mai întâi cu pielea, pentru că îți va fi mai ușor să îl întorci apoi pe partea cealaltă.

Nu-l găti prea tare

Un somon gătit în exces își pierde textura. Ca să nu dai greș, respectă cu sfințenie această metodă de preparare: unge somonul cu ulei sau unt topit. Pune o tigaie la foc mare. Când este încinsă, pune fileurile de somon, cu pielea în jos. Lasă-le 4-5 minute pe această parte, până ce somonul începe să-și schimbe culoarea. Apoi, întoarce fileurile pe partea cealaltă și mai gătește-le aproximativ 3 minute, la foc mic.

Nu arunca resturile

Somonul este foarte bun și a doua zi, așa că profită de el și include-l în alte rețete. Îl poți pune în salate, în sandvișuri, sau îl poți mânca simplu.