mamaplus

Ce să mănânci la micul dejun ca să te simți bine și să nu te îngrași

-
//
15.10.2019

Dacă vrei să-ți începi ziua bine, este foarte important să alegi alimentele potrivite pentru micul dejun. O masă sănătoasă pentru micul dejun trebuie să conțină o varietate de ingrediente sănătoase, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele cu conținut scăzut sau fără grăsimi și proteine slabe.

Câteva idei bune pentru un mic dejun sănătos și sațios:

  • omletă și o bucată de pâine prăjită de grâu integral
  • biscuiți din grâu integral, brânză, un ou, o roșie și o felie de șuncă
  • cereale integrale cu fructe proaspete
  • fulgi de ovăz cu stafide și nuci
  • iaurt cu conținut scăzut de grăsime și fructe proaspete
  • un ou fiert și o banană.
  • smoothie din fructe și iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

Micul dejun este important pentru toată lumea, dar în special pentru copii și adolescenți. Potrivit Asociației Americane de Dieteticieni, copiii care mănâncă micul dejun au performanțe mai bune la școală și pe terenul de joacă, au o concentrare mai bună, abilități mai bune de a realiza sarcinile de la școală, dar și o coordonare a ochilor.

De ce oul e ingredientul perfect pentru micul dejun?

Un mic dejun tradițional cu ouă poate fi una dintre cele mai bune decizii. În timp ce ouăle nu sunt întotdeauna asociate cu pierderea în greutate, ele însă conțin o parte din proteinele de cea mai bună calitate.

Femeile supraponderale care mănâncă două ouă la micul dejun de cinci ori pe săptămână, timp de opt săptămâni, ca parte a unei diete cu conținut scăzut de grăsimi, pierd până la 65% din greutate, spun specialiștii.

Este notabil faptul că majoritatea studiilor care au analizat tangența dintre micul dejun și pierderea controlului greutății au făcut referire la un mic dejun sănătos care conține proteine ​​și / sau cereale integrale - nu mese încărcate cu grăsimi și calorii.

Sursa