mamaplus

Când introduci pâinea în alimentația bebelușului?

-
//
25.03.2022

Odată cu debutul diversificării, unul dintre alimentele care ridică cele mai multe semne de întrebare pentru părinți este pâinea. Când este indicat că micuțul tău să își completeze masa cu o felie de pâine? Ce pâine este mai bine să alegi pentru copilaș? Să optezi pentru pâine albă sau pentru pâine neagră? Ce să faci data viitoare când se află în scaun masă bebe și întinde mânuța după o felie de pâinică? Ei bine, în acest articol vei găsi mai multe informații referitoare la acest aliment atât de comun și totuși atât de neînțeles.

Dacă și tu ești una dintre mămicile aflate într-o mare dilemă în legătură cu introducerea pâinii în alimentația copilașului tău, trebuie să afli că acest aliment este chiar foarte sănătos. Specialiștii recomandă părinților să le ofere celor mici pâine pentru că:

  • Conține calciu, fibre, acizi grași, fier, fosfor și magneziu;
  • Pâinea integrală ajută la reglarea digestiei și îți va scăpa micuțul de problema constipației;
  • Micul dejun ideal pentru copii este format dintr-o felie de pâine cu lapte, brânză sau iaurt;
  • Reglează nivelul de colesterol din sânge și nu îngrașă! Chiar așa, pâinea în sine nu îngrașă (dacă este consumată în cantități moderate).

Pâine albă sau pâine neagră?

Un copilaș trecut de vârsta de 2 ani trebuie să mănânce 6 porții de cereale pe zi, dar asta nu înseamnă că bebelușii care nu au trecut încă acest prag nu ar trebui să “ronțăie” și ei pâinică. Odată cu începerea diversificării alimentației, pâinea apare și ea pe masă. Totuși, care pâine este mai indicată de către medicii pediatrii?

În primul rand, trebuie să îi permiți copilașului tău să guste diverse feluri de pâine, iar papilele lui gustative te vor anunța care este aleasa. Există diverse rețete de pâine, cu diferite tipuri de cereale, dar cel mic va judeca totul în funcție de gust. Este atât de simplu. Dacă îi palce, o mănâncă, dacă nu, nu

Pâinea neagră, din cereale integrale este mai bună pentru copii. Este adevărat că și pâinea clasică poate conține cantități ridicate de vitamine, minerale și fibre, dar pâinea neagră va conține mereu mai multe. În plus, pâinea din făina albă nu are o valoare nutrițională la fel de ridicată precum pâinea din cereale integrale

Pâinea neagră conține mai mult calciu, magneziu, zinc și acid folic. În plus, aceasta are și mulțime de vitamine precum: vitamina B6 sau vitamina E.