mamaplus

7 motive pentru care ar trebui să bei apă cu lămâie

-
//
28.11.2019

Chiar și micile schimbări în rutina zilnică pot avea un impact semnificativ asupra sănătății. De exemplu, încearcă să incluzi în obiceiurile de zi cu zi consumul unui pahar de apă cu lămâie (o jumătate).

Află cele 7 beneficii ale adoptării acestui gest simplu:

1. Ajută digestia - acidul din stomac ajută la descompunerea hranei. De aceea, această substanță se află în cantitate mare în stomac. Acidul din lămâie ajută la suplimentarea nivelului conținutului gastric cu acid, care scade pe măsura înaintării în vârstă. 

2. Te hidratează - mulți dintre noi nu bem suficientă apă. Consumul unui pahar de apă cu lămâie dimineața te ajută să te hidratezi. Cum știi că bei destulă apă? Urina ta ar trebui să fie aproape limpede, de culoare galben pai.

3. Susține pierderea în greutate - dimineața, încearcă să înlocuiești sucul de portocale sau cafeaua cu lapte cu un pahar de apă cu lămâie. Fă asta 20 de zile pe săptămână - înmulțește cu 10 ani. Talia ta îți va mulțumi.

4. Previne procesul de oxidare - lămâia conține fitonutrienți, substanțe care protejează organismul de diferite boli. Acești compuși au proprietăți antioxidante, prevenind „rugina” din interior.

5. Asigură doza de vitamina C - stoarce o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă. Adaugi astfel doar 6 calorii și mai mult de 6 ori din doza zilnică de vitamina C, necesară organismului pentru protecția față de distrugerea și refacerea celulară. 

6. Îți furnizează potasiu - fără acest mineral, corpul nu poate funcționa adecvat. Potasiul este necesar pentru comunicarea dintre nervi și mușchi și pentru transportul nutrienților și al reziduurilor. De asemenea, potasiul poate contracara efectele sării (sodiului) asupra tensiunii arteriale.

7. Previne formarea pietrelor la rinichi - apa cu lămâie previne formarea acestor calculi dureroși la cei cu deficit de citrat urinar (o formă de acid citric). Totodată, crește consumul de lichide, ceea ce previne deshidratarea - cauza frecventă a formării calculilor renali.

Teoretic, acidul din lămâi poate dăuna danturii, însă acest efect se va diminua dacă îl consumi diluat (acidul din băuturile carbogazoase are același efect).