mamaplus

5 combinații sănătoase de fructe pentru slăbit, detox şi întinerirea pielii

0
//
29.06.2020

Consumate ca atare, fructele sunt oricum o opțiune alimentară sănătoasă. Însă în combinații atent alese beneficiile fructelor se amplifică de mai multe ori. Vrei să verifici? Iată câteva rețete care, fie te vor ajuta să slăbeşti, fie să-ți detoxifici organismul şi să-ți îmbunătățeşti aspectul pielii.

Fructele au un conținut scăzut de calorii, dar în acelaşi timp ne potolesc foamea şi setea, datorită cantității mare de apă, nutrienți şi vitamine. Există, totuşi, nişte reguli privind combinațiile potrivite de fructe pentru a atinge obiective diferite, de exemplu: frumusețea sau lupta împotriva răcelilor.

1. Pentru răceli: ananas, vişine, afine

Ananasul este bogat în vitamina C şi conține enzima bromelină, care creşte imunitatea. O alta sursă importantă de vitamina C şi de antioxidanți sunt vişinele. Consumul lor creşte valoarea hemoglobinei în sânge, prevenind anemia. De asemenea, cresc rezistența vaselor capilare. Vişinele au proprietăți antiinflamatoare şi antibacteriene,luptând împotriva microbilor. Afinele, la rândul lor, sunt bogate în antioxidanți şi în vitaminele A, C şi E. Consumate proaspete sau uscate, acestea favorizează creşterea activității sistemului imunitar. Afinele conțin peste 80 de substanțe active, având o capacitate antiinfecțioasă foarte mare.

2. Pentru detoxificarea organismului: pepene, lămâie, goji

Dacă vrei să elimini urgent toxinele din organism şi să slăbeşti cu succes, alege această combinație. Pepenele verde este format din 92% apă şi conține, de asemenea, glutation, substanța responsabilă pentru detoxifierea eficientă. De asemenea, conține licopen, vitaminele A şi C, care ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi.Lamâia nu doar curăță organismul, dar are şi proprietăți antibacteriene şi antivirale. Iar  fructele goji sunt o sursă de vitamine A, B, C, E, fier, colină, care sunt necesare pentru o mai bună funcționare a ficatului.

3. Pentru întinerirea pielii: mure, pepene galben, papaya

O farfurie cu aceste fructe dimineața înlocuieşte o zi pentrecută într-un salon de înfrumusețare. Murele conțin puțin zahăr, dar multe vitamine (A, C), precum şi antioxidanți. Papaya are mult calciu, potasiu şi fier. Toate acestea ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, părului şi a unghiilor. Pepenele galben ajută la detoxificarea organismului. De asemenea, conține o cantitate mare de beta-caroten, care este transformat în vitamina A, responsabilă pentru strălucirea pielii şi rezistența părului.

4. Pentru un plus de energie:  banană, avocado, măr

O gustare grozavă în timpul zilei, care te va umple de energie poate fi alcătuită din câteva felii de banană, măr şi avocado. Banana şi avocado conțin grăsimi sănătoase şi îmbunătățesc digestia, oferind în acelaşi timp o senzație de sațietate. Merele au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în fibre. Se digeră într-un ritm lent, dar care asigură energie  pentru o perioadă mai lungă de timp.

5. Complex de antioxidanţi pentru tinerețe: smochine, struguri roşii, rodie

Aceste fructe conțin o cantitate uriaşă de antioxidanți care protejează organismul de radicalii liberi şi de boli. Prin urmare, susțin tinerețea corpului şi protejează sănătatea. Strugurii roşii conțin resveratrol, un compus cunoscut pentru efectele pe care le poate produce în organism, de la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii la protejarea sănătății inimii, a creierului şi a funcțiilor cognitive. De asemenea, strugurii roşii sunt bogați în luteină şi zeaxantină, care susțin vederea şi minimizează efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Smochinele sunt bogate în minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru şi, de asemenea, în vitaminele A, E şi K. Au o cantitate bogată de polifenoli care protejeaza organismul împotriva stresului oxidativ. Întrucât smochinele conțin o cantitate ridicată de fibre, sunt benefice pentru scăderea în greutate. Sunt recomandate persoanelor care suferă de obezitate. Potrivit unor studii, rodiile reduc semnificativ  deteriorarea celulelor creierului, muşchilor şi pielii. Întăresc sistemul imunitar. Sucul de rodie conține o cantitate importantă de vitamina C, esențială pentru prevenirea răcelilor, în special în sezonul rece. De asemenea, protejeaza rinichii şi ficatul.