De câțiva ani, oamenii nu mai obișnuiesc să coacă pâine din ingrediente naturale acasă, optând pentru cea din comerț. Din păcate, aceasta nu este sănătoasă și poate avea efecte negative asupra organismului. De aceea, ar fi bine să o înlocuim cu cea artizanală, coaptă pe lemne, din făină integrală, fără drojdii termofile, pe bază de maia naturală de hamei. Te întrebi unde o găsim? Îți prezentăm mai jos 8 producători autohtoni, care coc pâine de cea mai înaltă calitate!

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Pâinea lui Ștefan

Drept materie primă pentru “Pâinea lui Ștefan” este folosită făina de grâu, măcinată integral. Conţine 40% tărâță, care are indicele caloric ''0''. În producerea acesteipâini, drojdiile termofile, care nu se descompun la temperatura corpului şi iniţiază procesul de putrezire în intestine sunt înlocuite cu cele naturale - botcală. Indicile procesării industriale este foarte scăzut, de aceea, pâinea nu conţine arome, conservanţi, afânători, glutamat sau alţi aditivi alimentari.

www.facebook.com/PaineaLuiStefan

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Yara Pâine Artizanală

La moment, Yara Pâine Artizanală are 3 tipuri de pâine:

• pâine cu semințe (in, floarea soarelui, dovleac, susan alb și susan negru) cu făină alba de grâu, făină de secară, făină integrală de grâu și făină integrală de grâu spelta.

• pâine integrală cu ierburi aromate, conține făină integrală de grâu, făină integrală de secară, făină albă de grâu si făină integrală de spelta.

• pâine daneză cu făină de secară, făina integrală de grâu și albă, boabe de secară încolțite, boabe de grâu strivite, semințe de in și floarea soarelui.

www.facebook.com/YaraArtisanalBread

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Iarba Noastră

Pe lângă ceaiurile aromate, uleiurile și pastele cu ierburi pe care le face, Natalia Matiescu gătește și cea mai sănătoasă pâine. Maiaua pe care o folosește este un produs din făină integrală și apă, ce fermentează îndelung cu ajutorul unor microorganisme. Gustul pâinii cu maia are o aromă distinctă, lucru datorat prezenței acizilor lactic și acetic produși de microorganisme.

www.facebook.com/IarbaNoastra

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Ribca's Artisan Bakery

Pâinea de la brutăria Ribca's Artisan Bakery este făcută din drojdie naturală, cu adaos de semințe. Ribca's Bakery participă activ la târgurile din Capitală și face livrări în Chișinău.

www.facebook.com/ribcas

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Sincer

Pâinea coaptă în Gospodăria Ţărănească Mereuţă este din făină integrală naturală, proaspăt măcinată la moară de piatră, cu hamei malţ şi miere de albini. Coacerea se realizează în cuptor tradiţional cu lemne. În timpul coacerii, nu este folosit uleiul vegetal, ci tărâţa de grâu, cu scopul de a obţine o pâine necancerigenă.

www.facebook.com/sincerbrutar

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Pâinea Soarelui

Pâine dospită cu maia naturală, plămădită cu dragoste și grijă. Ingredientul de bază fiind făina integrală de grâu sau secară.

www.facebook.com/paineasoarelui

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Morărița Iscusită

Pâine din făină integral, fără drojdii termofile, pe bază de maia naturală de hamei. Pâine sănătoasă, coaptă la cuptor pe lemne după reţeta tradiţională.

www.facebook.com/morarita.iscusita

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Armicom

Pâine din produse naturale realizată în fabrica "Armicom" poate fi găsită în mai multe supermarketuri din Chișinău. "Armikom" este unul dintre cei mai mari producători de pâine și produse de panificație.

Unde în Moldova găsim pâine artizanală

Sursa: Mamaplus.MD