mamaplus

Epilare definitivă. Lista clinicilor și a saloanelor din Chișinău unde poți beneficia de acest serviciu

-
//
18.02.2022

 

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile din Orient îndepărtau părul de pe corp din motive de igienă, acest lucru fiind considerat un semn de îngrijire. Femeile din Europa au preluat această tendință abia în secolul XX. Este posibil să uiți de regularitatea acestei proceduri și să faci pielea netedă pentru tot restul vieții? Pentru a alege cea mai potrivită metodă de îndepărtare a părului nedorit, trebuie să studiezi principalele tipuri de epilare definitivă.

mamaplus

Ce este epilarea definitivă? Dacă te-ai săturat de metodele clasice de epilare cum este ceara, aparatele electrice sau lama de ras, atunci da, epilarea definitivă cu laser este soluția, a treia cea mai cerută procedură în cabinetul cosmetologului. Unele metode de epilare îți pot permite să scapi definitiv de firele nedorite de păr în doar câteva etape. În momentul epilării definitive ar trebui să simți o senzație similară cu pişcătura unei benzi de cauciuc pe piele. Durerea va dispărea treptat pe măsură ce firele vor fi mai puține şi dacă pielea este mai deschisă la culoare.

Epilarea cu epilatorul electric

Epilarea cu epilatorul oferă o piele fină, care durează până la patru săptămâni. Acest lucru ajută la creșterea unui păr mai moale și mai subțire, ceea ce face ca următoarea epilare să fie mai puțin dureroasă. Epilatorul reușește să prindă chiar și cele mai scurte fire de păr, care pot fi greu de îndepărtat cu ceara. Unele epilatoare permit epilarea sub apă, ceea ce face procesul mai ușor de suportat.

Ca dezavantaje, epilatorul este dureros, durează mai mult decât cu ceara, iar unele persoane se pot confrunta cu fire de păr crescute sub piele, care nu pot fi smulse. Alte probleme destul de comune sunt înroșirea pielii, precum și umflăturile.

Epilarea cu zahăr sau sugaring

Epilarea cu zahăr este o tehnică extrem de folosită în multe saloanei, în locul epilării cu ceară de albine. Această metodă datează încă din Egiptul Antic și promite îndepărtarea părului de la rădăcină.

Avantaje:

Este o soluție organică, mai puțin dureroasă, eficientă și potrivită mai ales în cazul în care ai pielea sensibilă. Mai este cunoscută și ca metoda sugaring. Nu presupune folosirea unor benzi de hârtie sau a altor ustensile. Părul va fi din ce în ce mai fin, după fiecare sesiune de epilat.

Dezavantaje:

Nu au fost raportate dezavantaje la această tehnică, dacă este folosită acasă. În schimb, ședințele de epilare cu zahăr la salon sunt mult mai scumpde cât cele cu ceară de albine.

 • иться только на отросшей щетинке длиннее 4-5 мм.
 • Болезненность процесса.

Epilarea cu ceară caldă

În cazul în care se realizează epilarea cu ceară caldă, aceasta poate fi folosită de mai multe ori, este mai ieftină. Este printre cele mai populare tipuri de epilare. De asemenea, ceara caldă poate îndepărta părul mai bine decât benzile de ceară reci, reușind să îndepărteze și părul mai scurt ca și lungime. Unele tipuri de ceară fierbinte sunt atât de bune, încât pot îndepărta chiar și părul scurt de 1 mm, fără să fie nevoie de aplicări repetate. Ceara caldă este recomandată și pentru zonele sensibile, deoarece nu este nevoie de folosiri repetate.

Epilată regulat cu ceară, pielea își pierde din suplețe și elasticitate și riscă să se rideze mai ușor, mai ales că ceara este îndepărtată prin smulgere. Ceara fierbinte popate produce și dilatarea vaselor de sânge, iar în timp duce la dilatația cronică a venelor de sub piele.

Epilare definitivă, bazată pe enzime

Această tehnologie avansată este extrem de simplu de folosit, iar rezultatele obţinute sunt mai mult decât deosebite. Folosind enzimele proteolitice tripsină şi chemotripsină într-o formulă brevetată se realizează un proces biologic care descompune celulele responsabile pentru creşterea părului. Pentru o reducere de durată a părului este necesară o descompunere a celulelor papilare care produc creşterea părului, aflate la rădăcina foliculilor piloşi, şi care sunt accesibile numai când părul este în faza de creştere. Combinaţia sinergetică dintre cele două enzime proteolitice, tripsină şi chemotripsină, oferă eficacitate mai mare fiecărei enzime, comparativ cu orice alt produs de acest gen de pe piaţă, şi care foloseşte numai o singură enzimă.

Avantaje:

 • Procedura nu este dureroasă.
 • Procedura poate fi aplicată și în zonele sensibile.

Dezavantaje:

 • Firele de păr mai groase sunt mai greu de îndepărtat.
 • Sunt posibile reacții alergice sau alte contraindicații.

Electroepilarea

Înlăturarea firelor de păr cu ajutorul curentului electric. Una din cele mai vechi din seria metodelor eficiente de epilare radicală. Un ac subțire de metal se introduce la faza fiecărui fir de păr, iar prin el trece curentul electric. Se arde foliculul, precum şi țesuturile adiacente (capilare, terminații nervoase, pielea). Dacă meşterul ajunge la țintă, atunci firul de păr n-are şanse de restabilire.

Singura procedură radicală, capabilă să lupte cu părul cărunt sau foarte deschis. Are însă, mai multe contraindicații, cum ar fi: maladii cardiace, orice inflamații sau traume ale zonei de epilare, varice, tromboflebită, dermatite, psoriazis, eczeme, acnee, prezența dispozitivelor medicale metalice în corp, graviditate, boli endocrine sau boli ale sistemului nervos.

Fotoepilare

Fotoepilare este una dintre cele mai populare proceduri de îndepărtare a firelor de păr nedorite. Aceast tratament presupune o tehnică ce focusează o rază de lumina intensă, care este direcționată pe piele pentru a opri creștere mai multor fire de păr simultan. Lumina intens pulsată este absorbită de către melanina firului de păr (pigmenții) și este convertită în caldură, astfel permițând distrugerea celulelor ce sunt responsabile pentru creșterea firului de păr.

Comparativ cu alte metode, avantajul principal al fotoepilării este că această procedură nu lasă efect de roșeață și nu irită pielea, fapt care este extrem de neplăcut și deranjant, în cazul depilării cu ceară.

Contraindicații pentru Fotoepilare:

 • diabet zaharat decompensat;
 • forme grave a bolii varicoase ;
 • maladii oncologice;
 • maladii infecțioase acute şi procese inflamatorii;
 • sarcina și alaptarea;
 • administrarea preparatelor cu efect fotosensibilizant.

Epilarea cu laser

Metodă radicală de înlăturare a firelor de păr prin distrugerea foliculului cu ajutorul iradierii cu lase. Laserul este un fascicol coerent de lumină cu densitate înaltă. Firele de păr conțin un pigment – melanina. În timpul procedurii melanina absoarbe radiaăia laser şi degradează, fiind expusă la temperaturi înalte. Totodată se distruge matricea (zona de creştere a părului), firele de păr cad peste 2 săptămâni după procedură şi nu se mai restabilesc. Raza nu „vede” alte țesuturi.

Contraindicaţii:

Absolute (epilarea cu laser este contraindicată)

●       boli autoimune
●       boli oncologice
●       diabet zaharat decompensat
●       intoleranţă individuală a procedurii

MamaPlus.md vă prezintă clinicile și saloanele din Chișinău care vă pot ajuta să rezolvați definitiv problema firelor nedorite de păr.

Toate prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 18.02.2022

Epilarea cu laser Diode

mamaplus

Este o metodă foarte populară de înlăturare a părului nedorit care și-a demonstrat eficacitatea în timp. Dacă vrei să uiți de problema firelor nedorite de păr, apelează la specialiștii clinicii Estetic-Sana. Este o metodă nedureroasă, non-invazivă, pentru orice zonă. 

Prețuri:

 • Față: buza superioară - 200 lei, bărbie - 150-300 lei, între sprâncene - 100 lei, sprâncene - 200 lei.
 • Mâini: fosa axilară - 300 lei, braț - 700 lei, braț + antebraț - 900 - 1000 lei.
 • Picioare: gambe (inclusiv genunchi) -1300 - 1500 lei, femur (partea interioară) - 500 - 800 lei, femur (integral) - 1000 - 1500 lei, gambe,femur (integral) - 2000 - 2600 lei, fese - 500-600 lei.
 • Bikini: pe linia exterioară (superficial) - 400 - 600 lei, superficial + profund - 900 lei, superficial + profund + fese - 1200 - 1300 lei.

Numere de telefon: +373 022 232 962, +373 069 263 873
Adresa: Chișinău, str. Alexandru cel Bun, 108/1

Site
Facebook

Electroepilare

mamaplus

Epil Bar - este un studio profesionist de epilare și cosmetologie din Chișinău. În saloanele Epil Bar puteți opta pentru servicii calitative de îndepărtare a părului nedorit cu pastă se zahăr, ceară sau electroepilare. Îndepărtarea părului cu curent electric este o metodă absolut sigură de îndepărtare a părului, una dintre cele mai eficiente.

Prețuri:

 • bikini profund - 390 lei/ora
 • fața - 390 lei/ora
 • axile - 390 lei/ora
 • mâini - 390 lei/ora
 • picioare - 390 lei/ora

Telefon: +373 780 93 003
Adresa: Chișinău, str. Alexandru cel Bun, 91/a, colț cu str. Bănulescu-Bodoni, etajul 3

Site
Facebook

Metoda fotoepilării

mamaplus

Cele mai noi tehnologii ne oferă posibilitatea de a scăpa definitiv de părul nedorit prin metode eficiente și accesibile. Specialiștii salonului Medazur Med Spa îți vor oferi toată informația necesară și vor răspunde la toate întrebările tale. Salonul dispune de utilaj de ultimă generație, iar specialiștii au peste 20 de ani de experiență în cosmetologie.

Prețuri:

 • 1-10 impulsuri - 2.70 u.c/impuls (1 u.c echivalent cu 22 lei)
 • 201 și mai multe impulsuri - 0.20 u.c./impuls

Telefon: +373 022 89 89 89
Adresa: Chișinău, str. 31 August 1989, 46

Site
Facebook

Epilare cu laser de ultimă generație

mamaplus

Spitalul Internațional Medpark oferă servicii de îndepărtare a firelor nedorite de păr cu ajutorul aparatului de ultimă generație Alexandrite Candela GentleLase Pro-U. Este o procedura confortabilă și fără durere laserul dispune de un dispozitiv atașat pentru răcirea pielii, care asigură un efect anestezic. Tratamentele de epilare laser sunt non-invazive. Pot fi efectuate pe întreg corpul și pentru toate tipurile de piele.

Prețuri:

 • fața integral – 500 lei
 • mustață – 250 lei
 • între sprâncene – 190 lei
 • picioare integral – 2700 lei
 • coapse – 1600 lei
 • axile – 450 lei
 • bikini: clasic - 650 lei, profund - 950 lei, fese - 700 lei.

Telefon: +373 22 40 00 40
Adresa: Chișinău, str. Andrei Doga, 24

Site
Facebook

Epilare cu laser

mamaplus

Salonul de înfrumusețare Impuls oferă servicii de înlăturare a părului nedorit cu ajutorul laseului. Specialiștii salonului au o experiență vastă în domeniu și folosesc utilaj de ultimă generație: Premier Group Laser, care poate înlătura foliculii în profunzime.

Prețuri:

 • Fața: între sprâncene - 150 lei, obraji - 300 lei, buza superioară - 170 lei, bărbie - 170 lei, fața integral - 600 lei.
 • Picioare: genunchi - 500 lei; gambe cu genunchi - 1110 lei, coapse integral - 1200 lei.
 • Bikini clasic - 650 lei, bikini profund - 760 lei, fese integral - 650 lei.

Telefon: +373 069 931 665
Adresa: Chișinău, bd. Decebal, 23/1

Site
Facebook

Fotoepilare

mamaplus

Fiecare femeie visează la o piele netedă, fără fire nedorite de păr. Una dintre cele mai sigure și eficiente metode de înlăturare a părului nedorit de pe corp este fotoepilarea. În cadrul clinicii Sancos, această procedură este realizată cu ajutorul aparatului de ultimă generație GP MED FLASH II, care are mai multe avantaje în comparație cu metodele tradiționale de înlăturare a părului. Aparatul oferă posibilitatea de alegere a intensității individuale pentru fiecare client, în funcție de tipul de piele și grosimea părului. Procedura este non-invazivă și nu provoacă dureri.

Prețuri:

 • epilare cu ceară zona axilelor – 80 lei
 • apilarea picioarelor cu ceară – 255 lei
 • epilarea mâinilor cu ceară - 165 lei
 • epilare zona intimă cu ceară - 250 lei
 • electroepilare - 10 lei/1 minut

Numere de telefon: +373 22 909 909, +373 22 909 908
Adresa clinicii: Chișinău, bd. Moscova, 16

Site
Facebook

Epilarea cu zahăr

mamaplus

Epilarea cu zahăr (Sugaring) este o alternativă naturală pentru metoda îndepărtării părului nedorit cu ceară. Este o soluție organică, mai puțin dureroasă, eficientă și potrivită mai ales în cazul în care ai pielea sensibilă. Nu presupune folosirea unor benzi de hârtie sau a altor ustensile. Părul va fi din ce în ce mai fin, după fiecare sesiune de epilat.

Prețuri: epilare cu zahăr de la 100 lei, epilarea cu ceară de la 100 lei, epilarea cu laser 150 lei.

Numere de telefon: +373 022 23 53 25, 076 79 88 77
Adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 184

Site
Facebook

Epilarea cu laser (3 lungimi de undă diferite)

mamaplus

Laser Dioda Versus 3 Color este PRIMUL aparat de epilare cu laser din Republica Moldova ce încorporează 3 lungimi de undă, potrivite pentru toate tipurile de păr. Combinația celor trei lungimi de undă constituie calea sigură și nedureroasă spre epilarea definitivă.Datorită acestei soluții inovatoare, tratamentul este unul sigur și confortabil. Performanțele uimitoare a epilatorului Laser Dioda Versus 3 Color se datorează generatorul produs în SUA.

Prețuri:

 • epilare cu laser versus 3 color - 100-2000 lei
 • epilare - axile (30 min.) - 110 lei (bărbați)/ 90 lei (femei)
 • epilare - mâini (30 min.) - 130 lei (bărbați)/ 100 lei (femei)
 • epilare - picioare/ integral (30-60 min.) - 165/250 lei (bărbați)/ 145/230 lei (femei)
 • epilare - fese (30 min.) -100 lei (femei)
 • epilare - zona intimă, bikini/ integral (30-60 min.) - 110 lei (bărbați)/ 210 lei (femei).

Telefon: +373 060 85 84 86
Adresa: Chișinău, str. Socoleni, 17/1

Site
Facebook

Epilare cu laser LUMENIS

mamaplus

Cel mai performant aparat pentru epilare cu laser LUMENIS LightSheer DESIRE- este una dintre cele mai bune opțiuni pentru îndepărtarea părului nedorit. Lumenis LightSheer DESIRE este un dispozitiv sigur, mai ales dacă procedura este efectuată de specialiști experimentați și calificați ai clinicii NOBLESSE Esthetique Center. Aparatul are o tehnologie specială de răcire care ajută la prevenirea durerii în timpul epilării. ChillTip patentat asigură răcirea continuă prin contact a epidermei pentru protecție împotriva arsurilor și confortul maxim al pacientului.

Prețuri:

 • fața integral – 500 lei
 • buza superioară – 300 lei
 • între sprâncene – 300 lei
 • picioarele integral – 2000 lei
 • coapsele – 1000 lei
 • axile – 400 lei
 • bikini - 750 lei, profund - 1000 лlei, zona feselor - 700 lei.

Telefon: +373 681 34 966
Adresa: Chișinău, str. Eugen Coca, 41G

Site
Facebook

Epilare cu laser Diode

mamaplus

Scapă definitiv de firele nedorite de păr cu ajutorul specialiștilor din cadrul salonului Nattis Room. Salonul îți pune la dispoziție una din cele mai eficiente metode de îndepărtare a părului - epilarea cu laser diode. Este una dintre cele mai complete și eficiente soluții pentru epilarea definitivă. Tehnologia oferă rezultate spectaculoase pentru orice tip de piele și indiferent de perioada anului.

Telefon: +373 69 167237
Adresa: Chișinău, str. Ioana Radu, 21

Site
Facebook